Κόσμος

Κορωνοϊός: Νέα έκρηξη κρουσμάτων στο Ιράν

Ιράν,κορωνοϊός

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ιράν ανήλθε σε 3.341 το τελευταίο 24ωρο, ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τις αρχές Ιουνίου, με τον συνολικό αριθμό των περιστατικών να διαμορφώνεται σε 425.481.

Η Σίμα Σαντάτ Λαρί ανακοίνωσε ότι 177 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την προηγούμενη ημέρα στο Ιράν, μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες στη Μέση Ανατολή, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό θανάτων σε 24.478. Ο υφυπουργός Υγείας του Ιράν Ιράζ Χαριρτσί δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ολόκληρη η χώρα είναι σε ‘κόκκινο συναγερμό’ λόγω του κορωνοϊού καθώς αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό ο ημερήσιος αριθμός θανάτων και περιστατικών.

Ιρανοί αξιωματούχοι από τις υγειονομικές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει για νεότερο κύμα της πανδημίας ενώ η κυβέρνηση αποδίδει την αύξηση των κρουσμάτων εν μέρει στην πλημμελή συμμόρφωση των πολιτών με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παρά τις ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού, τα σχολεία άνοιξαν και πάλι στις 5 Σεπτεμβρίου για 15 εκατ. μαθητές, αν και το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι δεν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση των μαθημάτων.
 

Κρήτη

Κρήτη: Στο νοσοκομείο 19χρονος με κορωνοϊό

Νοσοκομείο

Συνολικά πέντε άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Κρήτης με κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, παραμένουν στην Εντατική οι δύο άνδρες, ο 53χρονος Γερμανός στο ΠΑΓΝΗ και ο 76χρονος στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλινική Covid του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου εισήχθη ένας 19χρονος, στην κλινική covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου μία 62χρονη και στο νοσοκομείο των Χανίων, παραμένει στην κλινική Covid ο 70χρονος Αμερικανός.