Κόσμος

Κορωνοϊός: Αυστηρότερα μέτρα για τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ στη Νότια Κορέα

κορωνοϊός Κορέα

Οι αρχές της Νότιας Κορέας αποφάσισαν να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι στους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από τις ΗΠΑ από μεθαύριο Παρασκευή, καθώς εντείνεται η ανησυχία για την είσοδο στη χώρα ανθρώπων μολυσμένων από τον κορονοϊό την ώρα που η καμπύλη της εξάπλωσης της πανδημίας μοιάζει να βρίσκεται σε καθοδική τροχιά.

Η Σεούλ έχει ήδη επιβάλει αυστηρούς ελέγχους σε ταξιδιώτες που φθάνουν από την Ευρώπη, ειδικά την Ιταλία, την Κίνα και το Ιράν, υποχρεώνοντάς τους να κατεβάζουν μια εφαρμογή στα κινητά τους και να αναφέρουν συχνά εάν παρουσιάζουν συμπτώματα μόλυνσης. Όλοι οι ταξιδιώτες από την Ευρώπη εξάλλου είναι υποχρεωμένοι να μένουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες από την περασμένη Πέμπτη.

Ο πρωθυπουργός Τσονγκ Σε-γκιούν ανήγγειλε πως παρόμοια μέτρα θα ισχύσουν για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στη Νότια Κορέα από τις ΗΠΑ από μεθαύριο Παρασκευή.

«Δεν έχουμε πολύ χρόνο, με δεδομένη την κατάσταση καθώς πολίτες μας που ζουν στη βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών, ανήσυχοι λόγω της αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης εκεί, αναμένεται να επιστρέψουν στην πατρίδα», εξήγησε ο Τσονγκ.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) γνωστοποίησαν σήμερα ότι επιβεβαιώθηκαν 100 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 9.137. Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε κατά ένα, στους 126 νεκρούς.

Από τα εκατό νέα κρούσματα, τα 34 τα οποία εντοπίστηκαν χθες ήταν ταξιδιώτες, σύμφωνα με τα δεδομένα των KCDC.

Κόσμος

Άλλοι 76 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες στη Μόσχα

κορωνοϊός-Ρωσία

Ακόμη 76 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, στην πρωτεύουσα της Ρωσίας τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας στη Μόσχα να ανέρχεται πλέον σε 2.553 νεκρούς, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το κέντρο διαχείρισης της κρίσης στην πόλη.

Το ομοσπονδιακό κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού στη Ρωσία ανακοίνωσε χθες ότι τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη χώρα ανέρχονταν σε 405.843 και οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 4.693. 171.883 άνθρωποι αποθεραπεύθηκαν.