Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Κλειστό για μία ώρα το αεροδρόμιο του Βίλνιους
αεροπλάνο
 clock 13:09 | 18/02/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Το διεθνές αεροδρόμιο του Βίλνιους παρέμεινε κλειστό για περίπου 75 λεπτά το απόγευμα της Τρίτης, μετά τον εντοπισμό μετεωρολογικών μπαλονιών που είχαν εισέλθει στον εναέριο χώρο από τη Λευκορωσία.

Το αεροδρόμιο της λιθουανικής πρωτεύουσας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Λευκορωσία, έχει κλείσει τουλάχιστον 11 φορές για ανάλογα περιστατικά από τις αρχές Οκτωβρίου.

Το κέντρο διαχείρισης κρίσεων της Λιθουανίας ενημέρωσε γύρω στις 20:30 για την παρουσία μετεωρολογικών μπαλονιών στον εναέριο χώρο της περιοχής, τα οποία συνιστούσαν κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων.

Η ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου του Βίλνιους έχει πλέον αποκατασταθεί.

Η Λιθουανία υποστηρίζει πως τέτοιου είδους μπαλόνια τα στέλνουν λαθρέμποροι από τη Λευκορωσία, ενώ κατηγορεί τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο επειδή δεν βάζει τέλος στην πρακτική αυτή.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιταλία: Άστεγος άρπαξε παιδί από τα χέρια της μητέρας του μέσα σε σούπερ μάρκετ (βίντεο)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis