Κόσμος

Η Θρονική εορτή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Οικουμενικο Πατριαρχειο

Tη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, η οποία αποτελεί και ημέρα εορτασμού της Θρονικής Εορτής της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας θα εορτάσουν στο Φανάρι στις 29 με 30 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:

«Ανακοινούται, ότι επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, τη και Θρονική Εορτή της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τελεσθήσονται εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ, την μεν Κυριακήν, 29ην Νοεμβρίου, και ώραν 4:00 μ. μ., ο Μ. Εσπερινός, χοροστατούντος της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαί-ου, την δε Δευτέραν, 30ην ιδίου, η καθιερωμένη Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία. Tον θείον λόγον θα κηρύξη ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Ιωακείμ, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Κατ᾿ αυτήν θα παραστή, ως κατ᾿ έτος, επίσημος Αντιπρο-σωπεία της Εκκλησίας Ρώμης υπό την ηγεσίαν του Σεβ. Καρδιναλίου κ. Kurt Koch, Προέδρου του Ποντιφηκού Συμβου-λίου διά την προώθησιν της ενότητος των Χριστιανών. Επίσης θα παραστή Αντιπροσωπεία της Αυτονόμου Ορθοδόξου Εκκλη-σίας της Φιλλανδίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κόσμος

Μαύρο ρεκόρ θανάτων στη Βρετανία: Πάνω από 1.600 σε ένα 24ωρο

 Βρετανία, COVID-19

Μαύρο ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό κατέγραψε η Βρετανία, την Τρίτη, τον υψηλότερο αριθμό από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Τις τελευταίες 24, μόλις, ώρες κατέληξαν 1.610 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού έχει μειωθεί κατά 27%, την τελευταία εβδομάδα.

Την προηγούμενη Τρίτη καταγράφηκαν 45.533 μολύνσεις ενώ σήμερα 33.355. Όσον αφορά στον απολογισμό των νεκρών, αυξήθηκαν κατά 30%, σε μία μόνο εβδομάδα, και από 1.243, την περασμένη εβδομάδα, σκαρφάλωσαν στους 1.610 αυτήν.

Το τελευταίο μαύρο ρεκόρ θανάτων στη Γηραιά Αλβιώνα καταγράφηκε στις 13 Ιανουαρίου, οπότε πέθαναν 1.564 άνθρωποι από κορωνοϊό. Η Βρετανία η χώρα με τον χειρότερο απολογισμό θανάτων από κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο. Αρνητική πρωτιά καταλαμβάνει η Βρετανία στον ημερήσιο απολογισμό θανάτων από την πανδημία σε όλο τον κόσμο.

Η χώρα που «φλέγεται» από την έξαρση του κορωνοϊού και την επιθετική μετάλλαξη, έχει παραδοθεί, το τελευταίο διάστημα, στο έλεος της υγειονομικής κρίσης. Οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνουν τους 16,5 ανά εκατομμύριο πληθυσμού, τη στιγμή που εννέα στις δέκα χώρες με τους πιο τραγικούς αριθμούς νεκρών ανήκουν στην Ευρώπη.

Αμέσως μετά τη Βρετανία ακολουθούν, στον τραγικό κατάλογο, συμπληρώνοντας τη μαύρη πεντάδα, Τσεχία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Λιθουανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Υπέρ της μεγαλύτερης παράτασης lockdown στη Γερμανία

Σουηδία: Σχεδόν 10.000 κρούσματα και 268 θάνατοι από την Παρασκευή

Κομισιόν: Στόχος να εμβολιαστεί το 70% των Ευρωπαίων μέχρι το καλοκαίρι