Κόσμος

Η Γαλλία πούλησε σύστημα συλλογής γεωλογικών δεδομένων στην τουρκική ΤΡΑΟ

σύστημα συλλογής γεωλογικών δεδομένων

Ηεταιρεία TPIC -που προμηθεύει τον εξοπλισμό στα Τουρκικά Πετρέλαια για τις έρευνες και τις γεωτρήσεις της στην ηπειρωτική χώρα αλλά και την ανατ. Μεσόγειο- αγόρασε από τη γαλλική Sercel ένα νέας γενιάς σύστημα ανίχνευσης και συλλογής γεωλογικών δεδομένων.

Το νέο σύστημα, όπως αναφέρεται, θα βοηθήσει την κρατική εταιρεία Πετρελαίων της Τουρκίας να εξελίξει τις έρευνές της στην ηπειρωτική χώρα με πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον επίσημο ιστότοπο της γαλλικής εταιρείας, το σύστημα αυτό έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει γεωλογικά στοιχεία, ακόμη και στις πιο δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές της Τουρκίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sercel, Εμανουέλ Ντιμπού, δήλωσε: «Ευχαριστούμε την TPIC για την εμπιστοσύνη τους στον σεισμικό εξοπλισμό της Sercel και για την πρόσφατη επιλογή του νέου μας συστήματος WING. Παρά το πρόσφατο αδιέξοδο λόγω της επιδημίας COVID-19, παραδώσαμε τον εξοπλισμό στους πελάτες μας εγκαίρως. Με το σύστημα WING, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι το TPIC θα επιτύχει υψηλή απόδοση έρευνας, συλλέγοντας γεωλογικά δεδομένα υψηλής ποιότητας σε ευρεία ζώνη». Η Sercel ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1956 και απασχολεί περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους σε 11 χώρες.

Κόσμος

Τρομακτικός απολογισμός στην Ινδία: 400.000 νέα κρούσματα και 4.000 θάνατοι

Ινδία - κορωνοϊός

O συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ινδία αυξήθηκε κατά περισσότερο από 400.000 για τέταρτη διαδοχική ημέρα σήμερα, παρόλο που αρκετά κρατίδια επέβαλαν αυστηρά lockdown για να περιορίσουν τη μετάδοση του ιού.

Το ινδικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 4.092 θανάτους κατά τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών σε 242.362.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 403.738, αυξάνοντας σε 22,3 εκατομμύρια το συνολικό αριθμό τους από την αρχή της πανδημίας.

Το 46% των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα σε όλο τον κόσμο και ένας στους τέσσερις θανάτους σημειώθηκαν στην Ινδία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ινδία, περιλαμβανομένης της υψηλής μεταδοτικότητας νέας παραλλαγής του στελέχους του κορωνοϊού, η οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα, έχει ως αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να μην διαθέτουν πλέον κλίνες και οξυγόνο και τα νεκροτομεία και τα αποτεφρωτήρια να έχουν κορεστεί.

Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει μέσα σε ασθενοφόρα και σε χώρους στάθμευσης περιμένοντας να αδειάσει ένα κρεβάτι νοσοκομείου ή να βρεθεί οξυγόνο.

Κατακόρυφη πτώση των ποσοστών εμβολιασμού
Μολονότι η Ινδία είναι η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής εμβολίων στον κόσμο, αυτήν την στιγμή αγωνίζεται για να μπορέσει να παράξει αρκετές δόσεις για να μπορέσει να αναχαιτίσει αυτό το κύμα της επιδημίας.

Ο Μόντι έχει υπογραμμίσει ότι τα ινδικά κρατίδια θα πρέπει να διατηρήσουν τους ρυθμούς εμβολιασμού. Ωστόσο, αν και η χώρα έχει χορηγήσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 157 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19, το ποσοστό των εμβολιασμών έπεσε κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες.

«Αφού είχαμε επιτύχει έναν αριθμό περίπου 4 εκατομμυρίων (εμβολιασμών) την ημέρα, τώρα έχουμε πέσει στα 2,5 εκατομμύρια την ημέρα λόγω έλλειψης εμβολίων», δήλωσε στην εφημερίδα Mint ο Αμάρτια Λαχίρι, καθηγητής οικονομικών στο University of British Columbia.

«Ο στόχος για 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς την ημέρα είναι το κατώτερο όριο αυτού που πρέπει να επιδιώξουμε, καθώς ακόμη και με αυτόν τον αριθμό θα χρειαστούμε έναν χρόνο για να καταφέρουμε να έχουν κάνει όλοι και τις δύο δόσεις. Δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ ζοφερή», σημείωσε.

 

Διαβάστε επίσης:

Βραζιλία - κορωνοϊός: Πάνω από 2.000 θάνατοι σε 24 ώρες

Σαντίκ Καν: Επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου

Έπεσε ο κινεζικός πύραυλος - Στον Ινδικό Ωκεανό τα συντρίμμια