Κόσμος

Η Γαλλία έτοιμη να καλωσορίσει την Twitter αν εγκαταλείψει τις ΗΠΑ

Twitter

Η Twitter Inc. θα ήταν ευπρόσδεκτη εάν μετέφερε την έδρα της στη Γαλλία, εφόσον αντιμετωπίζει ένα δυσμενές λειτουργικό περιβάλλον στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ψηφιακών Υποθέσεων Σεντρίκ, σε συνέντευξή του στο Radio J σήμερα.

«Εάν το Twitter θεωρούσε σε κάποιο σημείο ότι οι αμερικανικές συνθήκες δεν θα επέτρεπαν πλέον στην εταιρεία να αναπτυχθεί σύμφωνα με τις αξίες της και να συνεχίσει να επεκτείνεται, και εάν υπάρξει υπερβολική αστάθεια για διάφορους λόγους, η εταιρεία θα ήταν προφανώς ευπρόσδεκτη στην Ευρώπη, και ιδιαίτερα στη Γαλλία», τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα με το οποίο περιορίζει τη νομική προστασία, που απολαμβάνουν οι πλατφόρμες των social media, όπως είναι το Facebook και το Twitter. Το διάταγμα δίνει τη δυνατότητα στις ρυθμιστικές αρχές να κινούνται νομικά κατά των εταιρειών αυτών για τον τρόπο με τον οποίο ελέγχουν το περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η νομιμότητα του διατάγματος θα αμφισβητηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Νομικοί στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει εμπλοκή του Κογκρέσου ή του δικαστικού συστήματος για να αλλάζει το τρέχον νομικό πλαίσιο προστασίας των πλατφόρμων, τις οποίες ο Τραμπ κατηγορεί ότι προσπαθούν να φιμώσουν τις συντηρητικές φωνές και να προωθήσουν τις ιδέες των φιλελεύθερων.

Ο υπουργός Ψηφιακών Υποθέσεων της Γαλλίας σημείωσε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με το Twitter, αν και είπε ότι η Γαλλία θα ήταν «εξαιρετικά χαρούμενη» να καλωσορίσει την εταιρεία.

Κόσμος

Ερντογάν: Δεν υπολογίζουμε τις αντιδράσεις για την Αγιά Σοφιά

ερντογάν

Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την απόφασή του να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Χωρίς να υπολογίζει τις αντιδράσεις των ΗΠΑ, ΕΕ και UNESCO, ο σουλτάνος ισχυρίστηκε ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να μετατρέψει σε τέμενος την Αγιά Σοφιά.

«Το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι το αποτέλεσμα της δίκαιης αποφασιστικότητάς μας. Λάβαμε αυτήν την απόφαση κοιτάζοντας τι θέλει το έθνος μας. Όπως κάναμε και στη Συρία, όπως κάναμε και στη Λιβύη και αλλού θα συνεχίσουμε το δίκαιο δρόμο μας για την οικοδόμηση της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της υψηλότερης γέφυρας της Τουρκίας στην επαρχία Μπίτλις.