Τρίτη 19 ΝΟΕ 2019 15:29
 • Ηρακλειο
  24°C
 • Χανια
  28°C
 • Ρεθυμνο
  23°C
 • Λασιθι
  24°C
Ekriti.gr Logo

Γιούνκερ: Χάσιμο χρόνου και ενέργειας το Brexit

Γιούνκερ: Χάσιμο χρόνου και ενέργειας το Brexit

Γιούνκερ

«Χάσιμο χρόνου και ενέργειας» χαρακτήρισε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ το Brexit ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς η πενταετή θητεία του στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τελειώνει.

«Για την ακρίβεια, κουράστηκα να ασχολούμαι με το Brexit σε μεγάλο μέρος της θητείας μου, όταν οι σκέψεις μου ήταν κυρίως γύρω από το πώς μπορεί αυτή η Ένωση να λειτουργεί καλύτερα για τους πολίτες του», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν ενόσω ο Μπόρις Τζόνσον κάνει σήμερα την ύστατη προσπάθεια να πείσει το βρετανικό κοινοβούλιο να στηρίξει τη συμφωνία αποχώρησης εγκαίρως και να κλείσει το κεφάλαιο του Brexit στις 31 Οκτωβρίου.

«Πρώτα το Λονδίνο και μετά οι Βρυξέλλες και το Στρασβούργο», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό τα χειροκροτήματα των βουλευτών τονίζοντας ότι αν μη τι άλλο η Ευρωπαϊκή Ενωση «έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να γίνει» για να διασφαλίσει ένα συντεταγμένο Brexit.

«Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα μου προξενεί πάντα λύπη, αλλά τουλάχιστον να μπορούμε να κοιταζόμαστε και να λέμε ότι κάναμε ό,τι ήταν στις δυνάμεις μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η έξοδος είναι συντεταγμένη», σημείωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Αν και η βρετανική κυβέρνηση επιμένει ότι μπορεί και υπάρχει ακόμη χρόνος να περάσει τη συμφωνία αποχώρησης που διαπραγματεύτηκε με τις Βρυξέλλες – παρά το «όχι» της βουλής το περασμένο Σάββατο – ο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι ήδη συζητά με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το αίτημα παράτασης και η Ε.Ε. θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες.

«Η αντίδραση αυτή θα εξαρτηθεί από αυτό που θα αποφασίσει ή δεν θα αποφασίσει το βρετανικό κοινοβούλιο», επεσήμανε ο Ντόναλντ Τουσκ ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου τονίζοντας για πολλοστή φορά ότι ένα no deal Brexit δεν είναι σίγουρα απόφαση της Ε.Ε.

Αμέσως μετά την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΕυρωπαΊκού Συμβουλίου τόνισε στο Twitter ότι το βρετανικό αίτημα για παράταση θα αντιμετωπιστεί με τη σοβαρότητα που αρμόζει.

Διαβάστε επίσης. . .

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στη...
Δύο άνδρες 75 και 81 ετών ελέγχονται από τις αστυνομικές Αρχές ως πιθανοί δράστες σεξουαλικής κακοποίησης και...
Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να δώσει ένα 13χρονο κοριτσάκι βουτώντας στο κενό.