Κόσμος

Γαλλία: Εικόνες συνωστισμού σε συναυλία στη Νίκαια

Νίκαια - Συναυλία

Σάλος στα social media έπειτα από συναυλία στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συνωστίστηκαν χιλιάδες κόσμου το βράδυ του Σαββάτου.

Ασυνειδησία, ανευθυνότητα και θλίψη είναι οι λέξεις που κυριαρχούν στα social media στη Γαλλία για τη συναυλία διάσημου καλλιτέχνη που έλαβε χώρα στη Νίκαια το βράδυ του Σαββάτου.

Η ανοιχτή συναυλία του The Avener αποτέλεσε πόλο έλξης χιλιάδων θαυμαστών που συνωστίστηκαν στην Προμεναντ Ανγκλέ («Αγγλικό περίπατο») χωρίς να τηρούν αποστάσεις και μέτρα προστασίας από τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού.

 

 

Κόσμος

Βηρυτός: Ο αρχιτέκτονας που «ανάστησε» το Λίβανο μετά τον εμφύλιο ανάμεσα στους νεκρούς

Γάλλος αρχιτέκτονας Ζαν-Μαρκ Μπονφίς

Το θάνατο του Γάλλου αρχιτέκτονα Ζαν-Μαρκ Μπονφίς ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην αποκατάσταση κτηρίων που είχαν καταστραφεί κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο θρηνεί η ιδιαίτερη πατρίδα του. 

Τον θάνατο του αρχιτέκτονα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στον Λίβανο και συγκαταλέγεται στα θύματα των εκρήξεων στη Βηρυτό, γνωστοποίησε η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού Ροζλίν Μπασλό.

«Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ζαν-Μαρκ Μπονφίς σκοτώθηκε στη φρικιαστική καταστροφή της Βηρυτού. Αποτίνω φόρο τιμής στο μείζον έργο του, όπως η αποκατάσταση πατρογονικών ακινήτων που είχαν καταστραφεί κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Λίβανο. Τη Γαλλία και τον Λίβανο ενώνει το πένθος για τον θάνατό του», ανέφερε η υπουργός σε μήνυμά της το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη στον λογαριασμό της στο Twitter (@R_Bachelot).