Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Το 60% λέει «stop» στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων»

Κίτρινα Γιλέκα
 clock 22:58 | 24/04/2019
writer icon newsroom ekriti.gr
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Έξι στους δέκα Γάλλους θα ήθελαν να σταματήσουν οι εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των «κίτρινων γιλέκων», σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η διαδικτυακή δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe δείχνει ότι το ποσοστό εκείνων που θέλουν να σταματήσουν οι διαδηλώσεις αυξήθηκε στο 60%, από 56% που ήταν τον Φεβρουάριο.

Ένα σημαντικό ποσοστό πάντως, το υπόλοιπο 40%, πιστεύει ότι τα «κίτρινα γιλέκα» πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Ένας στους δύο Γάλλους (ποσοστό 50%) είπε ότι στηρίζει ή «συμπαθεί» το κίνημα αυτό. 

Οι περισσότεροι «συμπαθούντες» προέρχονται από την εργατική και μεσαία τάξη (ποσοστά 66% και 52% αντίστοιχα).

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis