Περίεργα - Παράξενα

«Φαινόμενο του Λαζάρου»: Γυναίκα πέθανε δύο φορές μέσα σε τρεις ώρες

ap_19290494686725.jpg

Ένα σπάνιο περιστατικό και αναγνωρισμένο ιατρικό φαινόμενο καταγράφηκε στην πόλη Chandigarh, στην Ινδία. 
Σύμφωνα με το Russia Today, μία  γυναίκα 45 ετών, μετά από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης.
Ενημερώθηκαν οι συγγενείς της και στη συνέχεια ένα ασθενοφόρο ξεκίνησε να μεταφέρει τη σορό της στο σπίτι, για να ετοιμάσουν την κηδεία της.
Κατά τη διαδρομή, όμως, η γυναίκα κουνήθηκε. Σε κατάσταση σοκ οι συγγενείς της ζήτησαν τη μεταφορά της σε άλλο νοσοκομείο.
Εκεί, οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Το γεγονός αυτό ονομάζεται «φαινόμενο του Λαζάρου» ή νεκροφάνεια.
Σύμφωνα με ειδικούς, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 38 τέτοιες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. 
Μάλιστα, εξηγούν ότι ορισμένα φάρμακα, που χορηγούνται σε ασθενείς σε καταστάσεις κρίσης, μπορούν ακόμη και να «αναστήσουν» προσωρινά τους ασθενείς.

Περίεργα - Παράξενα

Έκαναν βόλτα φορώντας στολές αστροναυτών για να προστατευθούν από τον κορωνοϊό

ζευγάρι Βραζιλία

Στην Βραζιλία τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται καθημερινά.

Έτσι ένα ζευγάρι επινόησε έναν πρωτότυπο τρόπο για να κάνει μεν την βόλτα του αλλά να προστατευθεί και από τον ιό. 

Συγκεκριμένα, η Αλίσια Λίμα και τον Τέρσιο Γκαλντίνο, αποφάσισαν να κάνουν βόλτα στη φημισμένη Κόπα Καμπάνα, του Ρίο Ντε Τζανέιρο φορώντας στολές αστροναυτών της NASA. 

Τις στολές αγόρασε ο 66χρονος λογιστής και τα κράνη τα έφτιαξε μόνος του. 

Μάλιστα η σύζυγός του στην αρχικά δεν ήθελε να ντυθεί έτσι αλλά την έπεισε. 

Όπως είναι φυσικό, τράβηξαν τα βλέμματα όλων στην Κόπα Καμπάνα και μάλιστα χαιρετούσαν και τους περαστικούς οι οποίοι τους κοιτούσαν απορημένοι. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βραζιλία από την Παρασκευή 10 Ιουλίου ξεπέρασε τα 1,8 εκατ. κρούσματα, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 70.000 άνθρωποι, ενώ πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι βρέθηκε θετικός στον ιό και ο πρόεδρος Ζαϊχ Μπολσονάρου.