Κόσμος

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Ένα εξελιγμένο πρόγραμμα Βιολογικών Επιστημών

euc.jpg

 

  • Ένα εξελιγμένο πρόγραμμα Βιολογικών Επιστημών
  • Με έμφαση στην εργαστηριακή εκπαίδευση
  • Βιολογία: Η επιστήμη του μέλλοντος
  • Μικροβιολογία: H επιστήμη που θα αλλάξει τον κόσμο
  • Φοιτητές που είναι και ενημερωμένοι και ευσυνείδητοι πολίτες
  • Το μέλλον είναι στη Βιολογία

Στη σημερινή εποχή, όπου η ανάγκη για κατανόηση της βιολογικής βάσης σοβαρών ασθενειών, η προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος, η ασφάλεια τροφίμων και η πρόληψη ασθενειών από μικροοργανισμούς αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες, οι σπουδές Βιολογικών Επιστημών προσφέρουν μια ευκαιρία στους αποφοίτους να έχουν έναν ενεργό ρόλο στη βελτίωση των συνθηκών ζωής μας.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει ένα εξελιγμένο πρόγραμμα σπουδών στις Βιολογικές Επιστήμες που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των φοιτητών.

Το πρόγραμμα παρέχει δύο κατευθύνσεις: Γενική Βιολογία και Γενική Μικροβιολογία.  Είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην Κύπρο που παρέχει τη δυνατότητα εξειδίκευσης στη Μικροβιολογία, βασιζόμενο στις κατευθυντήριες οδηγίες του Αμερικανικού Συνδέσμου Μικροβιολογίας (ASM).  

Η Βιολογία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των θετικών επιστημών σημειώνοντας ραγδαία πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες στην κατανόηση των ζωντανών οργανισμών σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από το μοριακό και το κυτταρικό επίπεδο μέχρι τις βιοκοινότητες και τα οικοσυστήματα. Οι γνώσεις αυτές βρίσκουν καθημερινά εφαρμογές σε ζωτικούς τομείς όπως η υγεία, η ανάπτυξη φαρμάκων, το περιβάλλον, η βιομηχανία και ασφάλεια τροφίμων κ.α.  Η εξειδίκευση στη Γενική Μικροβιολογία, προετοιμάζοντας επιστήμονες που θα βοηθήσουν στην αξιοποίηση των θετικών επιπτώσεων των μικροοργανισμών και θα συνεισφέρουν σε μια καλύτερη ζωή για την ανθρωπότητα. Οι απόφοιτοι λυκείων που σκέφτονται να ακολουθήσουν μια επαγγελματική πορεία στον τομέα της Υγείας, των Τροφίμων ή του Περιβάλλοντος θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά την προοπτική να ξεκινήσουν με ένα προπτυχιακό στις Βιολογικές Επιστήμες.

Υπερσύγχρονα Εργαστήρια

Το  πρόγραμμα στις Βιολογικές Επιστήμες προσφέρει στους φοιτητές πεντάστερη εκπαίδευση σε ένα περιβάλλον δημιουργικής μάθησης και καινοτομίας, με υπερσύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις.
 
Το πρόγραμμα του Τμήματος προετοιμάζει τους φοιτητές τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, με το πανεπιστήμιο να προσδίδει τεράστια έμφαση στην εργαστηριακή εκπαίδευση, προσφέροντας μια γκάμα δεξιοτήτων αλλά και δυνατοτήτων έρευνας, πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της Κύπρου. Πέραν των μαθημάτων, οι προπτυχιακοί φοιτητές, τον τελευταίο χρόνο σπουδών συνδέουν τις γνώσεις με τον πραγματικό επαγγελματικό χώρο με την μορφή πρακτικής άσκησης και εμπειρίας και τοποθετούνται  για ένα εξάμηνο σε κλινικά εργαστήρια, ιδιωτικά ή δημόσια, σε ερευνητικά εργαστήρια, σε σχετικά κυβερνητικά τμήματα όπως το Τμήμα Αλιείας, το Τμήμα Δασών, τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, σε εργαστήρια τροφίμων και νερού, και σε εργαστήρια φαρμακευτικών βιομηχανιών. Αυτή η δυνατότητα, πέραν της σημαντικής επαγγελματικής εμπειρίας που προσφέρει, αυξάνει και τις μελλοντικές ευκαιρίες εργοδότησης των αποφοίτων.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Εισδοχής Φοιτητών τηλ. 00357 – 22713000 ,
email: info@euc.ac.cy
www.euc.ac.cy

Κόσμος

Αυστραλία: Ισχυρός σεισμός στη Μελβούρνη με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμογράφος

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), 6,0 βαθμών σύμφωνα με το αυστραλιανό ινστιτούτο γεωεπιστήμης (Geoscience Australia) – έπληξε το πρωί της Τετάρτης τη νοτιοανατολική Αυστραλία, στην περιφέρεια της Μελβούρνης, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ στιγμιότυπα που εικονίζουν κατοίκους πανικόβλητους στους δρόμους κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην αγροτική πόλη Μάνσφιλντ, στην πολιτεία Βικτόρια, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μελβούρνης. Είχε ιδιαίτερα μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα. Ταρακούνησε κτίρια στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, όπου πάντως δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός, σύμφωνα με τις πληροφορίες των αρχών μέχρι στιγμής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλία: Οι πυρκαγιές προκάλεσαν εκπομπές-ρεκόρ διοξειδίου του άνθρακα

Bρετανία: Πάνω από 100 χιλιάδες μαθητές απουσίασαν από το σχολείο σε μία ημέρα

Βρήκε σημείωμα σε κούκλα στο νέο του σπίτι: «Σκότωσα τους προηγούμενους ιδιοκτήτες»

ESPA BANNER