Κόσμος

Επιφυλακτική η Γαλλία για την κρίση με το Ιράν

ΗΠΑ - Γαλλία

   
Η Γαλλία δεν θα βιαστεί να κάνει κάποιο σχόλιο αναφορικά με το ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Ερωτηθείσα σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων, εάν το Παρίσι θεωρεί αξιόπιστη την ανάλυση της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ ότι το Ιράν είναι πίσω από την επίθεση, η εκπρόσωπος απάντησε: «Επιθυμούμε να εξακριβωθούν με προσοχή τα γεγονότα πριν υπάρξει κάποια αντίδραση».
Νωρίτερα σήμερα, το γραφείο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι το Παρίσι θα στείλει εμπειρογνώμονες στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να βοηθήσουν με τις έρευνες για την επίθεση.

Κόσμος

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Πάνω από 1.200 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

ΗΠΑ κορωνοϊός

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.225 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 χθες Παρασκευή (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας) από την ίδια ώρα της προηγουμένης.

Αυτός ο ημερήσιος απολογισμός ανεβάζει σε πάνω από 102.000 το σύνολο των νεκρών που θρηνούν οι ΗΠΑ, η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας.

Αφότου κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της COVID-19, στα τέλη του Φεβρουαρίου, οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει πάνω από 1,7 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, καταγράφουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς.

Ειδικοί, ανάμεσά τους ο ανοσιολόγος Άντονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, τονίζουν πως ο επίσημος απολογισμός είναι πιθανότατα κατώτερος από τον πραγματικό.