Κόσμος

Επιδημία… λουκέτων στο λιανεμπόριο των ΗΠΑ

ΗΠΑ  κορωνοϊός

Η πανδημία ήρθε να καταφέρει ακόμη ένα ισχυρο πλήγμα στους παραδοσιακούς παίχτες του λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ, που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται από την οξύτατο ανταγωνισμό και τη στροφή των καταναλωτών στις online αγορές. 

Σύμφωνα με στοιχεία της BDO USA, που δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση της Wall Street Journal, το πρώτο εξάμηνο του έτους υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής στο Άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα συνολικά 18 όμιλοι λιανικής, οι περισσότεροι εκ των οποίων στους κλάδο ένδυσης- υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού και πολυκαταστημάτων. Μεταξύ αυτών είναι γνωστά ονόματα όπως οι JC Penney, Stage Stores και Neiman Marcus.

H τάση αυτή συνεχίστηκε και τους επόμενους μήνες με ακόμη μεγαλύτερη ορμή, καθώς η αγορά λιάνικης λύγιζε υπό το βάρος της πανδημίας. Από τον Ιούλιο έως τα μέσα Αυγούστου είχαμε επιπλέον 11 χρεοκοπίες. Mεταξύ των «θυμάτων» οι Brooks Brothers, Ascena Retail και Tailored Brands. 

To 2020 κινείται πολύ κοντά στα επίπεδα του 2010, όταν συνολικά 48 όμιλοι λιανικής στις ΗΠΑ κατέθεσαν αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης της περιόδου 2007-09. Ήδη έχει ξεπεραστεί ο περσινός απολογισμός των 22 χρεοκοπιών.

 

Κόσμος

Ελβετία: Σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

Ελβετία - Κορωνοϊός

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελβετία σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε μία ημέρα φθάνοντας σε επίπεδο ρεκόρ, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Η υπηρεσία δημόσιας υγείας της χώρας ανέφερε ότι καταγράφηκαν 5.596 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σχέση με 3.008 χθες.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελβετία και στο μικρό γειτονικό πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν ανήλθε σε 91.763 και ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 11 και έφθασε τα 1.856.