Κόσμος

Εκκενώθηκαν σχολεία μετά τον ισχυρό σεισμό στην Ταϊβάν

ταϊβάν_σεισμός

Ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί φέτος στην Ταϊβάν είναι αυτός των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο νησί, ταρακουνώντας τα κτίρια στην Ταϊπέι, αναστέλλοντας τα δρομολόγια του μετρό και προκαλώντας την εκκένωση των σχολείων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες των μαθητών που απομακρύνονταν από τα σχολεία.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν έστησε κέντρο αντιμετώπισης καταστροφών.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Γεωλογικών Ερευνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4 Ρίχτερ.

Κόσμος

Βέλγιο - covid-19: Mολύνθηκαν τα δύο τρίτα των τροφίμων ενός οίκου ευγηρίας

φωτο αρχείου

Τα δύο τρίτα των τροφίμων ενός οίκου ευγηρίας στο βορειοδυτικό Βέλγιο, ήτοι 75 άνθρωποι, μολύνθηκαν από τη βρετανική μετάλλαξη της Covid-19, είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της φλαμανδικής κοινότητας Χάουτουλστ στο Βέλγιο.

Συνολικά 128 άνθρωποι σε αυτήν την πόλη των 10.000 κατοίκων διαγνώστηκαν θετικοί σε αυτήν τη μετάλλαξη, εξήγησε ο Γιόρις Χίντρικ στο AFP, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που δημοσίευσαν τοπικές εφημερίδες.

Ο οίκος ευγηρίας De Groene Verte στο Μέρκεμ θρηνεί τρεις τρόφιμους που πέθαναν, έγινε επίσης γνωστό από τον δήμαρχο.

Η προέλευση της μόλυνσης δεν έχει καθοριστεί, ωστόσο πρόκειται για μια «έμμεση πηγή», καθώς κανένα πρόσωπο γνωστό δεν ταξίδεψε στη Βρετανία, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως «όλες οι κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες απαγορεύτηκαν» στην κοινότητα. Οι προσβληθέντες από τη μετάλλαξη θα μείνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες, αντί για 7, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο εμβολιασμός επρόκειτο να ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα στον οίκο ευγηρίας, ωστόσο αυτό κατέστη αδύνατο λόγω του μεγάλου αριθμού των ασθενών, σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: 

Τουρκία: Ναυάγιο ενός ρωσικού φορτηγού-πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα

Βρετανία - covid-19: Η χώρα ελπίζει να χαλαρώσει το lockdown από τον Μάρτιο