Κόσμος

Δεν είναι βέβαιο ότι η παρέλαση που ζήτησε ο πρόεδρος Τραμπ θα γίνει στην Ουάσινγκτον

τραμπ

Το Πεντάγωνο δεν είναι βέβαιο ότι η παρέλαση που ζήτησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να οργανωθεί προκειμένου να τιμηθεί το στράτευμα θα φιλοξενηθεί στην περιοχή της Ουάσινγκτον.
"Δεν το γνωρίζουμε αυτό. Υπάρχουν επιλογές και θα τις διερευνήσουμε και ο πρόεδρος τελικά θα αποφασίσει" είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ντέινα Γουάιτ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Πεντάγωνο έχει ζητήσει από το Πεντάγωνο να εξετάσει την πιθανότητα οργάνωσης μιας παρέλασης προς τιμή των ανθρώπων που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, αφότου "μαγεύτηκε" από τη στρατιωτική παρέλαση που παρακολούθησε πέρσι στο Παρίσι, στις 14 Ιουλίου.
Οι επικριτές του προβάλουν το επιχείρημα ότι η παρέλαση θα στοίχιζε εκατομμύρια δολάρια, σε μια περίοδο που το Πεντάγωνο χρειάζεται πιο σταθερή χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις του.
Όταν ρωτήθηκε ποιος θα πληρώσει για την παρέλαση, η Γουάιτ είπε ότι το Πεντάγωνο βρίσκεται ακόμη στη φάση του σχεδιασμού.

Την Τετάρτη, το Συμβούλιο της Περιφέρειας της Κολούμπια σάρκασε με την ιδέα μιας στρατιωτικής παρέλασης στη Λεωφόρο Πενσιλβάνια, τον μεγάλο δρόμο μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων που συνδέει το Καπιτώλιο με τον Λευκό Οίκο. Πάνω στον δρόμο αυτόν βρίσκεται και το ξενοδοχείο Τραμπ. "Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε" ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter το Συμβούλιο.

Μια επιλογή που εξετάζεται είναι να τελεστεί η παρέλαση στις 11 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της 100ής επετείου από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κόσμος

Το Σάββατο η εξόδιος ακολουθία για τον μακαριστό Επίσκοπο πρώην Ερζεγοβίνης

Σκήνωμα επισκόπου Ερζεγοβίνης Αθανασίου

Αρχιερατικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων τελέστηκε το πρωί ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού επισκόπου πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιου στον Καθεδρικό Ναό του Trebinje.

Στο συλλείτουργο έλαβαν μέρος ο επιχώριος επίσκοπος Ερζεγοβίνης Δημήτριος καθώς και ο επίσκοπος Ντύσελντορφ Γρηγόριος του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού κυρού Αθανασίου θα τελεσθεί αύριο στις 10 στον Καθεδρικό Ναό του Trebinje ενώ θα ακολουθήσει πομπή μέχρι τη Μονή Tvrdoš, στο κοιμητήριο της οποίας πρόκειται να ταφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ανωγείων - Προειδοποίηση για Ρέθυμνο και Χανιά

Κάιρο: Τρισάγιο στον Άγ. Γεώργιο από τον Πατριάρχη Θεόδωρο

Κύπρος: Τι απαντά ο καθηγητής Χρ. Οικονόμου στην κυβέρνηση για το τραγούδι της Eurovision