Κόσμος

Αυτός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Αυτός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.jpg

Ο Τζεφ Μπέζος παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ακόμη και μετά την απώλεια σχεδόν 10 δισ. δολαρίων μέσα στο 2019.

τζεφ μπέζος
τζεφ μπέζος

Ο ιδρυτής της Amazon κράτησε την πρώτη θέση στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Bloomberg με την περιουσία του να ανέρχεται στα 115 δισ. δολάρια.

Βέβαια, από κοντά τον ακολουθεί ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft, με 113 δισ. δολάρια.

Ο Μπέζος, ο Γκέιτς και ο Γάλλος επιχειρηματίας Bernard Arnault είναι οι μόνοι δισεκατομμυριούχοι στη λίστα, οι περιουσίες των οποίων έχουν ξεπεράσει τα 100 δισ. δολάρια.

Ο Μπέζος μετά το διαζύγιό του, αναμενόταν να χάσει την πρώτη θέση, καθώς έδωσε μεγάλο ποσοστό της περιουσίας του στην πρώην σύζυγό του Mackenzie Bezos, αλλά τελικά διέψευσε τις προσδοκίες κάποιων.

Κόσμος

Διάσωση 101 μεταναστών ανοικτά της Τυνησίας - Ενός έτους ο μικρότερος ναυαγός

λέμβος

Περισσότερους από 100 μετανάστες (101) που είχαν αναχωρήσει από τη Λιβύη προς την κατεύθυνση της Ευρώπης αλλά το πλεούμενό τους εξετράπη προς την πλατφόρμα άντλησης φυσικού αερίου Μισκάρ, διέσωσε στη θάλασσα το Πολεμικό Ναυτικό της Τυνησίας.

Στο πλεούμενο, που εντοπίστηκε 67 χιλιόμετρα ανοικτά των τυνησιακών ακτών, επέβαιναν «101 παράτυποι μετανάστες ηλικίας 1 ως 50 ετών, συμπεριλαμβανομένων 6 γυναικών και 4 παιδιών» διαφόρων εθνικοτήτων, διευκρίνισε το τυνησιακό υπουργείο Άμυνας σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Οι μετανάστες, οι οποίοι είχαν αποπλεύσει από τη Ζουάρα την Παρασκευή, μεταφέρθηκαν από τις τυνησιακές αρχές στο λιμάνι της Σφαξ.

Σε δεύτερη επιχείρηση, το ΠΝ αναχαίτισε 13 παράτυπους μετανάστες με την τυνησιακή υπηκοότητα, ηλικίας 19 ως 39 ετών, ανάμεσά τους δύο γυναίκες, 40 χιλιόμετρα ανοικτά των τυνησιακών ακτών. Ανέφερε πως είχαν αποπλεύσει το βράδυ του Σαββάτου από την Τζέρμπα.

Οι αναχωρήσεις από την Τυνησία και τη γειτονική Λιβύη έχουν αυξηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα.

Καταγράφηκαν 11.000 αναχωρήσεις από τη Λιβύη μεταξύ του Ιανουαρίου και του Απριλίου του 2021, αριθμός αυξημένος κατά 73% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην «επιδείνωση» της κατάστασης για τους αλλοδαπούς στη χώρα αυτή, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Οι αρχές της Τυνησίας διασώζουν συχνά μετανάστες που αποπλέουν από τη Λιβύη εν μέσω πολλαπλασιασμού των ναυαγίων στην κεντρική Μεσόγειο, μια από τις φονικότερες θαλάσσιες μεταναστευτικές οδούς, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο ΟΗΕ καταμέτρησε τουλάχιστον 760 θανάτους από την 1η Ιανουαρίου ως την 31η Μαΐου φέτος στη Μεσόγειο, έναντι 1.400 το 2020.

ειδησεις σημερα

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Γεραπετρίτης: Θα αποκατασταθεί η πλήρης ελευθερία των εμβολιασμένων πολιτών

Ηράκλειο: Ο... ήλιος και τα σκαλοπάτια καθορίζουν τις τιμές στα ακίνητα