Κόσμος

Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του πλανήτη! Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα!

fin1.jpeg

Η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο είναι η Φινλανδία, κατόπιν έρευνας από την εταιρεία Gallup και σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Παράγοντες όπως το ΑΕΠ, η κοινωνική στήριξη από φίλους και οικογένεια, το υγιές προσδόκιμο ζωής, η ελευθερία επιλογής, η γενναιοδωρία, τα πρόσφατα συναισθήματα - τόσο χαρούμενα όσο και λυπημένα των τελευταίων τριών ετών -2016 έως 2018 – έπαιξαν ρόλο στη λίστα του «Παγκόσμιου Δείκτη Ευτυχίας».
Με βάση τα στοιχεία αυτά, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η ευτυχία έχει την τιμητική της για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Φινλανδία ενώ η δυστυχία έχει βρει καταφύγιο στο εμπόλεμο νότιο Σουδάν.
Στη λίστα των 156 χωρών της εταιρείας Gallup η Ελλάδα καταλαμβάνει την 82η θέση. Πέρυσι οι Έλληνες ήταν λίγο πιο ευτυχισμένοι (79η θέση).
«Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν στις ηγεσίες πως θα πρέπει να επανεξετάσουν τις κυβερνητικές πολιτικές καθώς και τις επιμέρους επιλογές ζωής, να αυξήσουν την ευτυχία και την ευημερία», επισημαίνει ο Τζέφρι Σαξ, διευθυντής του δικτύου «Sustainable Development Solutions Network». «Βρισκόμαστε σε μια εποχή αυξανόμενων εντάσεων και αρνητικών συναισθημάτων και αυτά τα ευρήματα δείχνουν τις βασικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν», προσθέτει.
Στην πρώτη δεκάδα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο περιλαμβάνονται τα κράτη που συναποτελούν τις αποκαλούμενες Βόρειες Χώρες.
Για δεύτερη χρονιά η πιο ευτυχισμένη χώρα στον πλανήτη είναι η Φινλανδία και έπονται η Δανία, η Νορβηγία και η Ισλανδία. Η Σουηδία βρίσκεται στην έβδομη θέση, πίσω από την Ολλανδία και την Ελβετία, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς και η Αυστρία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Ελλάδα, που βρίσκεται στην 82η θέση, ακολουθούν η Μογγολία και η «Macedonia» (όπως αναφέρεται χωρίς το «North») στην 83η και στην 84η θέση αντίστοιχα.
Πάνω από την Ελλάδα είναι η Κολομβία, το Καζακστάν, η Νικαράγουα, το Μαυροβούνιο και η Τουρκία.
Οι ΗΠΑ κατατάσσονται στην 19η θέση κατρακυλώντας μία θέση από πέρυσι. Πιο δυστυχισμένοι είναι οι κάτοικοι της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, του Αφγανιστάν, της Τανζανίας, της Ρουάντα, της Υεμένης, του Μαλάουι, της Συρίας, της Μποτσουάνα και της Αιτής.
Οι πιο δυστυχισμένοι φέτος είναι οι πολίτες του Νότιου Σουδάν (πέρυσι ήταν του Μπουρούντι) το οποίο κατατάσσεται στην 156η και τελευταία θέση της λίστας.

 

Κόσμος

Κορωνοϊός - Ινδονησία: Ξέπλεναν και πουλούσαν ξανά χρησιμοποιημένα rapid test

rapid test

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ινδονησία μετά την είδηση ότι άτομα που δούλευαν σε φαρμακευτική εταιρεία ξέπλεναν, επανασυσκεύαζαν και στη συνέχεια πουλούσαν σε χιλιάδες ανυποψίαστους τουρίστες χρησιμοποιημένα ρινικά επιχρίσματα για Covid.

Πέντε υπάλληλοι από την κρατική Kimia Farma συνελήφθησαν, ενώ η εταιρεία ενδέχεται και αυτή να αντιμετωπίσει σοβαρές κυρώσεις και πρόστιμα.

Οι Αρχές της χώρας εκτιμούν ότι έως και 9.000 άνθρωποι που επρόκειτο να ταξιδέψουν, μπορεί να έχουν αγοράσει τα χρησιμοποιημένα self tests.

Η αστυνομία ανέφερε πως θεωρεί ότι η απάτη ήταν σε εξέλιξη από τον Δεκέμβριο στο αεροδρόμιο Κουαλαναμού στο Μεντάν, στη Βόρεια Σουμάτρα.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα πώς ακριβώς αποκαλύφθηκε.

Όποιος πραγματοποιεί πτήση εσωτερικού στην Ινδονησία πρέπει να προσκομίσει αρνητικό αποτέλεσμα από rapid test, το οποίο συνήθως διεξάγεται επί τόπου στο αεροδρόμιο.

Η αστυνομία διερευνά επίσης εάν τα κέρδη από την απάτη αυτή, που εκτιμάται να «αγγίζουν» τις  1,8 δις ρουπίες (77.337 ευρώ), χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά νέου σπιτιού ενός εκ των .συλληφθέντων, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

ειδησεις σημερα 

Οι Ταλιμπάν εντείνουν τις επιθέσεις τους - Κατέλαβαν περιοχή στο βόρειο Αφγανιστάν

Τουρκία: Σέρνουν στα δικαστήρια τον Ιμάμογλου για τον τρόπο που… περπάτησε (βίντεο)

Γερμανία - Γαλλία - Ισπανία: Συμφωνία για μαχητικό αεριωθούμενο