Κόσμος

Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Κουρτς

Σεμπάστιαν Κουρτς

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος Βέρνερ Κόγκλερ για κορωνοϊό, έδειξαν αρνητικά αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και δείχνουν ότι αμφότεροι δεν έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA. Οι δύο επικεφαλής της κυβέρνησης υποβλήθηκαν σε εξετάσεις αφού αποκαλύφθηκε πως συνεργάτης του Κουρτς έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2. Οι δύο πολιτικοί αποφάσισαν να ακυρωθούν προληπτικά όλες οι προγραμματισμένες για χθες συναντήσεις που επρόκειτο να έχουν.

Το στέλεχος της καγκελαρίας που έχει προσβληθεί ήρθε σε άμεση επαφή με τους Κουρτς και Κόγκλερ την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του πρώτου. Στην περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι άλλο ένα πρόσωπο που εργάζεται στο γραφείο κυβερνητικού στελέχους έχει προσβληθεί.

Ωστόσο ο Κουρτς δεν είχε στενή επαφή με κάποιο από τα πρόσωπα που έχουν μολυνθεί τις τελευταίες ημέρες και θα εργαστεί κανονικά στην καγκελαρία σήμερα, κάνοντας συζητήσεις κυρίως τηλεφωνικά και μέσω βιντεοδιασκέψεων, μετέδωσε το APA επικαλούμενο τις υπηρεσίες του. Θα υπάρξουν περαιτέρω διαδικασίες σε συντονισμό με τις υγειονομικές αρχές, κατά τις ίδιες πηγές.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκαν ραγδαία τον Σεπτέμβριο στην Αυστρία. Ο μέσος όρος των μολύνσεων που εντοπίζονται ημερησίως επί του παρόντος ανέρχεται σε περίπου 700. Αρκετές χώρες, ανάμεσά τους και η Γερμανία, εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες για τη Βιέννη καθώς και άλλες περιοχές της Αυστρίας, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για τον τομέα του τουρισμού στη χώρα ενόψει της περιόδου της υψηλής κίνησης στα χιονοδρομικά κέντρα.

 

Ελλάδα

Γερμανία: H Ελλάδα από την Κυριακή βγαίνει από τη λίστα με τις «επικίνδυνες» χώρες

Τουρισμος τουριστες Κρητη

Η Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνεται από την Κυριακή στον κατάλογο με τις «περιοχές κινδύνου» λόγω του κορωνοϊού, επισημαίνει το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», στα στοιχεία του οποίου βασίζονται και οι σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ήδη αφαιρεθεί από την κατηγορία «κινδύνου» οι περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου και το Άγιον Όρος.

Μαζί με την Ελλάδα, από τη λίστα αφαιρούνται μεθαύριο σχεδόν ολόκληρη η Γαλλία, η Ελβετία και το Βέλγιο. Όποιος φθάνει στη Γερμανία από κάποια από αυτές τις περιοχές δεν θα υπόκειται στο εξής σε κανέναν από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς του προηγούμενου διαστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 23 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και στην Ισπανία

Κικίλιας: Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού