Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

"Αντίποινα" για την Νέα Ζηλανδία η επίθεση στη Σρι Λάνκα

σρι λάνκα
 clock 12:22 | 23/04/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

«Αντίποινα» για την επίθεση στα τζαμιά του Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας ήταν οι επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στην Σρι Λάνκα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της χώρας.

Στις 15 Μαρτίου ένας ακροδεξιός εισέβαλε σε δύο τζαμιά της πόλης Κράιστσερτς και πυροβολώντας αδιακρίτως, σκοτώνοντας 50 μουσουλμάνους.

Την περασμένη Κυριακή, 21 Απριλίου, επτά βομβιστές αυτοκτονίας προκάλεσαν έξι εκρήξεις σε εκκλησίες και ξεονοδοχεία της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα Κολόμπο, σκοτώντας 321 ανθρώπους μέχρι στιγμής.

Ο αναπληρωτής υπουργός της Σρι Λάνκα ανέφερε πως οι προκαταρκτικές έρευνες για τις επιθέσεις αυτές δείχνουν πως πρόκειται για αντίποινα του Κράιστσερτς, αν και ο αντίλογος υποστηρίζει πως οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα πιθανότατα χρειάστηκαν πολλούς μήνες προετοιμασίας και όχι μόλις 40 μέρες.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis