Κόσμος

Αίγυπτος: Σχέδιο απαγόρευσης κυκλοφορίας στις περιοχές όπου τα κρούσματα ξεπερνούν τα 1.000

κορωνοϊός τεστ

'Ολο και πιο κοντά βρίσκεται η Αίγυπτος στη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, μετά το κλείσιμο των εκκλησιών, των μουσουλμανικών τεμενών, των σχολείων και των πανεπιστημίων, καθώς και των εστιατορίων για το βράδυ.

Πιο συγκεκριμένα, ένας εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου της Αιγύπτου αποκάλυψε ότι η χώρα μπορεί να καταφύγει σε απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές όπου τα κρούσματα από τον φονικό ιό μπορεί να ξεπεράσουν τα 1.000 κρούσματα.

«Όλα είναι δυνατά και μπορούν να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα ανά πάσα στιγμή. Όλα εξαρτώνται από το ποσοστό των κρουσμάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος στην αιγυπτιακή τηλεόραση, προσθέτοντας ότι «δε θα περιμένουμε μέχρι να φτάσουμε σε ένα μεγάλο αριθμό κρουσμάτων», όπως ανέφερε.

Κόσμος

ΗΠΑ: Κι άλλος θάνατος, βρέθηκε πτώμα άνδρα με μώλωπες στη Μινεάπολη

ΗΠΑ - Επεισόδια

Τραγικές εικόνες, πρωτόγνωρες καταστάσεις, σκηνές που αποτυπώνουν το μέγεθος της κοινωνικής αναταραχής. Όλα αυτά στις ΗΠΑ, όπου το σκηνικό παραμένει έκρυθμο, ενώ τα επεισόδια μαίνονται σε δεκάδες πολιτείες. Πόλεμος με τους αστυνομικούς, φωτιές και οργή σημειώθηκαν και πάλι, το Σάββατο βράδυ.

Το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε κοντά σε καμμένο αυτοκίνητο το πρωί στη Μινεάπολη, όπου δολοφονήθηκε ο Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για ένα όχημα το οποίο φλεγόταν. Όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά οι αστυνομικοί βρήκαν το πτώμα ενός άνδρα που βρισκόταν σε απόσταση μερικών μέτρων από το καμμένο αυτοκίνητο και το οποίο έφερε μώλωπες.

Η ταυτότητα του θύματος και η αιτία θανάτου του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τους αστυνομικούς του εγκληματολογικού, οι οποίοι έχουν σπεύσει επί τόπου, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.