Κοινωνία

Βόλος: Νεαρός αυνανιζόταν μπροστά σε 15χρονη και την ακολουθούσε

αστυνομία

Στην Αστυνομία κατέφυγε 15χρονη Βολιώτισσα το απόγευμα του Σαββάτου, προκειμένου να προστατευτεί από σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από νεαρό στην μέση του δρόμου.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο «Ταχυδρόμος», χθες στις 6.30 το απόγευμα 21χρονος, υπήκοος Πακιστάν, προσέγγισε την κοπέλα, της επέδειξε τα γεννητικά του όργανα, στη συνέχεια άρχισε να αυνανίζεται μπροστά της και παράλληλα της έκανε νόημα να τον προσεγγίσει.

Η 15χρονη έφυγε άμεσα από το σημείο, ωστόσο ο 21χρονος την ακολουθούσε με το ποδήλατό του.

Η κοπέλα, επιδεικνύοντας ψυχραιμία, κάλεσε από το κινητό της τηλέφωνο το «100» και κατήγγειλε το περιστατικό.

Αστυνομικοί που μετέβησαν στην περιοχή εντόπισαν τον Πακιστανό και τον συνέλαβαν.

Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ενώ προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αθήνα: Silver Alert για τον 25χρονο Κώστα (φωτο)

Χαλκιδική: Δύο νεαροί τραυματίες από πυροβολισμούς σε μπαρ

Η πιο δύσκολη μάχη για τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία

Κοινωνία

Θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς

τράπεζα πειραιώς

Με αφορμή τα θέματα που προέκυψαν για τους συναδέλφους τους στα καταστήματα που διακόπτεται η λειτουργία τους με απόφαση της Τράπεζας, πραγματοποιήθηκαν  με πρωτοβουλία του συλλόγου εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς  μαζί με την ΟΤΟΕ, δύο συναντήσεις με εκπροσώπους της Διοίκησης της Τράπεζας, προκειμένου να δοθούν ουσιαστικές λύσεις για την εργασία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, στην τελευταία συνάντηση, συμφωνήθηκαν με τους εκπροσώπους της Τράπεζας τα παρακάτω:

Προστατεύονται οι θέσεις εργασίας, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα θέματα που προέκυψαν από το κλείσιμο των καταστημάτων, για τους εργαζόμενους που έχουν σοβαρά, πιστοποιημένα προβλήματα υγείας.

Η Τράπεζα δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ευκαιρίες επιλογών στους εργαζόμενους των καταστημάτων που κλείνουν, με διάφορους τρόπους το επόμενο διάστημα, ώστε να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας.

Ο Σύλλογός  θα συνεχίσει να είναι ο θεματοφύλακας της απασχόλησης και των δικαιωμάτων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην Τράπεζα, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.  
Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη και υλοποίηση της συμφωνίας της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου μας με τη Διοίκηση,

θα αντιμετωπίσουμε - με αμφίδρομη επικοινωνία - τα όποια ζητήματα ή παραλείψεις προκύψουν για τους συναδέλφους στην πορεία της υλοποίησης της.

Ο Σύλλογός  βρίσκεται σε διαχρονική και απόλυτη ταύτιση με τις θέσεις, τις επιδιώξεις και τις ενέργειες της ΟΤΟΕ.

Παράλληλα όμως αναζητούμε και τη μέγιστη και αναγκαία συλλογική δράση. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες μας για συνεννόηση με όλα τα Σωματεία και τις δυνάμεις που μπορούν να αντέξουν την ενότητα και την απόλυτη ταύτιση με τις θέσεις της ΟΤΟΕ.

Οι όποιες άλλες φωνές ακούγονται, προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση, διχασμό και απομακρύνονται από τους συλλογικούς μας στόχους.

Στο νέο τοπίο της ψηφιακής τραπεζικής που δημιουργείται, οι εργαζόμενοι έχουν τον πιο σημαντικό ρόλο και αποτελούν τον καθοριστικό παράγοντα, προς όφελος μιας βιώσιμης ανάπτυξης, με ανθρώπινο πρόσωπο.

Με την αντίληψη αυτή, επαναλαμβάνουμε τις πάγιες θέσεις μας, απέναντι στο σχέδιο «Sunrise»:

Οι αποφάσεις της Διοίκησης θα πρέπει να εφαρμόζονται με πλήρη σεβασμό στα εργασιακά μας δικαιώματα και την απασχόληση.

Είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση της Διοίκησης, η αξιοποίηση του μεγαλύτερου κεφαλαίου που διαθέτει η Τράπεζα, το ανθρώπινο δυναμικό της, με την ποιοτική και δια βίου μάθηση, είτε αυτή αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, είτε σε οποιαδήποτε άλλη οργανωτική διαδικασία.

Η Τράπεζα πρέπει να ενισχύσει το ανθρωποκεντρικό της προφίλ και την κεφαλαιώδους σημασίας διαπροσωπική επαφή με την πελατεία και στην ψηφιακή εποχή, επιδεικνύοντας κοινωνικά υπεύθυνη στάση. 

Με τη συλλογική δράση, διεκδικούμε και πετυχαίνουμε όλοι μαζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: Σε λειτουργία οι 27 κλίνες ΜΕΘ της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος

Επέκταση του μέτρου των ηλεκτρονικών ραντεβού και για υποθέσεις του τ. ΕΤΕΑΕΠ