Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρόμος και θλίψη από την σφαγή στο Παρίσι (φωτογραφίες)

Image
επιθεση παρισι
 clock 17:46 | 14/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Στους 127 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμής. Περίπου 90 είναι τα θύματα μόνο στο θέατρο Bataclan, ενώ οκτώ από τους δράστες των επιθέσεων είναι νεκροί. Τουλάχιστον 200 οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 99 σε σοβαρή κατάσταση. Ολα αυτά σε μια συντονισμένη επίθεση, σε έξι σημεία του Παρισιού. Η Γαλλία βιώνει τον τρόμο. Μαζί της όλη η Ευρώπη και όλος ο κόσμος.
 

εικονες με σημαια,,παρισι

εικονες με σημαια,,παρισι, by chara

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (13:00 ώρα Ελλάδας) παντού στη Γαλλία, όπου οι σημαίες θα κυματίζουν επίσης μεσίστιες ως φόρος τιμής στα θύματα των φονικών επιθέσεων του Παρισιού

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για «πράξη πολέμου», κηρύσσοντας τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ με απόφαση της αστυνομίας απαγορεύτηκαν μέχρι την Πέμπτη οι διαδηλώσεις στο Παρίσι και τα προάστιά του.
 

χαρτης παρισι

χαρτης παρισι, by chara

Πέρασε από τη Λέρο ένας από τους τρομοκράτες του Παρισιού

Στη Λέρο είχε καταγραφεί ο κάτοχος συριακού διαβατηρίου, το οποίο βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, το διαβατήριο καταγράφηκε στη Λέρο, στις 3 Οκτωβρίου και έλαβε των έγκριση των ελληνικών αρχών βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών.

«Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος» σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Τόσκας διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος».

Αναγνωρίσθηκε το πτώμα ενός Γάλλου - 'Ηταν ένας από τους δράστες της επίθεσης

Το πτώμα ενός Γάλλου γνωστού στις υπηρεσίες πληροφοριών, ο οποίος ήταν πολύ πιθανόν ένας από τους δράστες της ένοπλης επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών του Μπατακλάν όπου χθες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 80 άνθρωποι, αναγνωρίσθηκε σήμερα, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.
 

επιθεση παρισι

επιθεση παρισι, by chara

Οι πηγές αυτές δεν έκαναν γνωστή την ταυτότητά του. Οκτώ δράστες των επιθέσεων είναι νεκροί, οι επτά από τους οποίους αφού ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Εξάλλου έγινε γνωστό πως στα δημόσια νοσοκομεία του Παρισιού έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται 300 θύματα των χθεσινοβραδυνών επιθέσεων, από τα οποία τα 80 βρίσκονται σε "κατάσταση κατεπείγουσας ανάγκης" και 177 σε κατάσταση "σχετικής" ανάγκης, ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακές αρχές.

παρισι, πυργος του Αιφελ

παρισι, πυργος του Αιφελ, by chara

Δυο βέλγοι ανάμεσα στους νεκρούς

Τουλάχιστον δύο βέλγοι πολίτες σκοτώθηκαν στις επιθέσεις που πραγματοοιήθηκαν χθες το βράδυ στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρεντέρς.

"Τουλάχιστον δύο Βέλγοι σκοτώθηκαν", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου, διευκρινίζοντας ότι η βελγική κυβέρνηση ενημερώθηκε σχετικά από τις γαλλικές αρχές.
 

λιβερπουλ,

λιβερπουλ, , by chara

Διαμαρτυρία στο Λίβερπουλ

Εξάλλου ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ ζήτησε από τους πολίτες της χώρας του να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Παρίσι "αν δεν είναι απολυτως απαραίτητο", τουλάχιστον αυτό το σαββατοκύριακο.

Ο Μισέλ υπογράμμισε πως οι βελγικές αρχές βρίσκονται σε "στενές και διαρκείς διαβουλεύσεις" με τους γάλλους ομολόγους τους.

​ISIS: Εμείς αιματοκυλήσαμε το Παρίσι

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη των τρομοκρατικών επιθέσων στο Παρίσι, με ανακοίνωση του στη γαλλική γλώσσα.

Έπαιξε το Imagine και έφυγε

Εκατοντάδες Γάλλοι έχουν συρρεύσει από το πρωί μπροστά στο θέατρο Bataclan, όπου τουλάχιστον 82 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τους τζιχαχιστές για να αφήσουν κεριά, λουλούδια και μηνύματα. Ένας από αυτούς, σε μια συγκλονιστική στιγμή, εμφανίστηκε με το πιάνο του. Έπαιξε το Imagine και έφυγε
 

πιανιστας,παρισι

πιανιστας,παρισι, by chara

Σοκάρουν οι μαρτυρίες: Πηδούσα πάνω από πτώματα, ήταν εφιάλτης

«Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος φωνάζοντας "Αλλάχου Άκμπαρ"», αφηγήθηκε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info. «Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν... συνέχισαν να ρίχνουν στον κόσμο... πηδούσα πάνω από πτώματα, ήταν εφιάλτης», πρόσθεσε, με τη φωνή του να διακόπτεται από λυγμούς. 

 Κλειστά τα μουσεία, η όπερα και η Disneyland

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας τα μουσεία στην περιοχή του Παρισιού, μετά τις χθεσινοβραδινές τρομοκρατικές επιθέσεις που προκάλεσαν σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής τον θάνατο 128 ανθρώπων
 

παρίσι

παρίσι, by renas

Όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με την γραμμή εκτάκτου ανάγκης του ελληνικού προξενείου στο Παρίσι, μπορούν να καλούν στο 0033611222837

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis