Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το καράβι από χθες έμπαζε νερά, είπε στους λιμενικούς ο Αιγύπτιος που διασώθηκε από το πλοίο που βυθίστηκε στη Λέσβο

Image
λιμενικο
 clock 23:14 | 26/11/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού και των διασωστικών Αρχών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λέσβου, για τον εντοπισμό των 12 ναυτικών του φορτηγού πλοίου RAPTOR που βυθίστηκε το πρωί της Κυριακής (26.11.2023) υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Ο μέχρι στιγμής μοναδικός διασωθείς από το ναυάγιο κατέθεσε στο Λιμενικό Σώμα και αποκάλυψε στους λιμενικούς τον εφιάλτη που έζησε. 

Ο μηχανικός του πλοίου, Αιγύπτιος στην καταγωγή, αποκάλυψε στους λιμενικούς ότι το «Raptor», το οποίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου, άρχισε να μπάζει νερά από το βράδυ του Σαββάτου. 

«Το καράβι από χθες το βράδυ έμπαζε νερά. Προσπαθούσαμε με κουβάδες, και ό,τι άλλο μέσο είχαμε στο πλοίο, να βγάλουμε τα νερά, να το αδειάσουμε. Κάποια στιγμή, το καράβι τρύπησε, άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση και τότε εγώ πήδηξα στη θάλασσα. Τότε είδα άλλα 4-5 άτομα να πηδούν κι εκείνοι στο νερό και από κει και πέρα δεν τους ξαναείδα», κατέθεσε. 

Θυμίζουμες πως ο Αιγύπτιος ναυτικός βρέθηκε πάνω σε βαρέλι έχοντας τραυματιστεί στο κεφάλι. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία και ο Αιγύπτιος ναυτικός αναμένεται να αναγνωρίσει τη σορό που περισυνέλεξε το απόγευμα το Λιμενικό Σώμα και η οποία έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 8.00 το βράδυ.

 

Διαβάστε επίσης

 Κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας 2023: Ποια τα οφέλη εάν γίνει ηλεκτρονικά

Λέσβος: Αγωνία για τους 12 ναυτικούς του πλοίου που βυθίστηκε - Έρευνα από αέρος και θαλάσσης

Δικηγόροι: Προσανατολίζονται σε καθολική αποχή για το φορολογικό νομοσχέδιο

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis