Κοινωνία

Απευθείας από το Ράδιο Κρήτη η Ακολουθία των Ε' Χαιρετισμών

Παναγία

Απ’ ευθείας θα μεταδώσει και σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου, το Ράδιο Κρήτη 101,5 την Ακολουθία των Ε' Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, από τον Ιερό Ναό Παναγίας Μπεντεβή στις 18.00.

Μετά την απαγόρευση τέλεσης όλων των ιερών τελετών της Εκκλησίας, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Ακολουθία των Χαιρετισμών θα τελεστεί χωρίς των παρουσία πιστών στον ναό.

Μέσα στο κατανυκτικό πένθος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής οι Χαιρετισμοί της Παναγίας αποτελούν μια πραγματική πνευματική όαση, όπου οι οδοιπόροι του βίου αναπαύονται, δροσίζονται από τον καύσωνα των παθών, αυφραίνονται, ζωογονούνται και αναλαμβάνουν δυνάμεις, για να συνεχίσουν την πνευματική τους πορεία.

Πένθιμη είναι η περίοδος της Αγίας Τεσσαρακοστής, εφ’ όσον κατ’ αυτήν όλοι οι πιστοί καλούμεθα να ερευνήσουμε τα βάθη της καρδιάς μας και της συνειδήσεώς μας, να μετανοήσουμε για τα αμαρτήματα μας, να κλάψουμε γι’ αυτά και ζητήσουμε το έλεος του Θεού, για να σωθούμε.

Αλλά το πένθος αυτό έρχεται να διακόψει η Εκκλησία το βράδυ κάθε Παρασκευής των πρώτων πέντε Εβδομάδων των Νηστειών με το χαρμόσυνο Ύμνο των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, ο οποίος μετατρέπει το πένθος σε χαρά, γιατί γεννά την ελπίδα της σωτηρίας στις καρδιές των πιστών, οι οποίοι σπεύδουν να αναθέσουν τους εαυτούς τους και τα προβλήματά τους στην κραταιά προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Εκείνη πάντοτε πρόθυμη σπεύδει και βοηθά κάθε θλιμμένο πιστό, ο οποίος καταφεύγει με πίστη σ’ Αυτήν, καθώς τονίζει η Εκκλησία στην Υμνολογία της, η οποία λέει :

”Την πάσαν ελπίδα μου σε Σε ανατίθημι. Μήτερ του Θεού φύλαξον με υπό την σκέπην Σου”.

Πραγματικά, κανείς πιστός δεν φεύγει ποτέ αβοήθητος και απελπισμένος από κοντά Της, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση της Εκκλησίας, η οποία βεβαιώνει οτι “Ουδείς προστρέχων προς Αυτή κατησχημένος απ’ Αυτης εκπορεύεται, αλλά λαμβάνει το δώρημα προς το συμφέρον της αιτήσεως…”.

Γι’αυτό δεν υπάρχει πιστός, ο οποίος, ιδιαίτερα κατά τις ώρες της ανάγκης του, δεν ψιθυρίζει προς Αυτήν το :

“Παναγία μου, βοήθησέ με”.

 

Κοινωνία

Έβαζε κάθε μέρα φωτιά στο οικόπεδο του γείτονά του!

Κατάσβεση φωτιάς

Διαφορές δεν είχε με έναν γείτονά του ένας Έλληνας στην Αγριά Μαγνησίας, αλλά τις τελευταίες ημέρες έβαζε κάθε μέρα φωτιά στο οικόπεδό του και μάλιστα έτρεχε πρόθυμα για να… βοηθήσει τους πυροσβέστες στην κατάσβεση της πυρκαγιάς!

Την Κυριακή ήταν η πέμπτη κατά σειρά φορά που ο δράστης προσπάθησε να πυρπολήσει το ξένο οικόπεδο στην παραλιακή λεωφόρο Δημοκρατίας, πετώντας μέσα ένα φλεγόμενο σχοινί! Μάλιστα, οι φλόγες τύλιξαν ένα αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν μέσα στο οικόπεδο και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Από την προανάκριση που διενήργησαν οι υπάλληλοι του Ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής διαπιστώθηκε ότι ο γείτονας έβαλε τη φωτιά και συνελήφθη. Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι αυτός είχε προκαλέσει και τις προηγούμενες τέσσερις πυρκαγιές, αλλά εξήγησε γιατί ήθελε να βλάψει τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση εμπρησμού από πρόθεση και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, ο οποίος του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.