Κοινωνία

Ποιος γιορτάζει σήμερα, 21 Ιανουαρίου

τριαντάφυλλα λουλούδια γιορτή

Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποια ελληνικά ονόματα γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς.

Σήμερα 21 Ιανουαρίου γιορτάζουν οι: Αγνή, Ευγένιος, που γιορτάζει και στις 7 Μαρτίου (Αγίου Ευγενίου του Ιερομάρτυρος) και στις 13 Δεκεμβρίου (Αγίου Ευστρατίου Αυξεντίου Ευγενίου Μαρδάριου και Ορέστη μαρτύρων), Μάξιμος, Μάξιμη, που γιορτάζουν και στις 10 Απριλίου (Αγίων Αφρικανού Θεοδώρου Μαξίμου Πομπηίου Τερεντίου και τριάντα εννέα Μαρτύρων), Νεόφυτος, Νεοφυτία, Πάτροκλος, Πατρόκλεια (Πάτρα). Ευχόμαστε ολόψυχα υγεία, τύχη, αγάπη (και λίγα λεφτάκια)!

Ορθόδοξος Συναξαριστής: Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής, Άγιος Νεόφυτος ο Μάρτυρας, Αγία Αγνή, Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, Όσιος Ζώσιμος επίσκοπος Συρακουσών, Άγιοι Ευγένιος, Ουαλεριανός, Κάνδιδος και Ακύλας οι εκ Τραπεζούντας, Σύναξη της Αγίας Ειρήνης, Άγιοι Τέσσερις Μάρτυρες, Όσιος Νεόφυτος Προσμονάριος της Μονής Βατοπαιδίου, Άγιος Αναστάσιος ο Μάρτυρας, Άγιος Πάτροκλος, Άγιοι Πάντες Μάρτυρες από του Πρωτομάρτυρα Στέφανου μέχρι σήμερα, Όσιος Απολλώνιος ο Αναχωρητής, Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παραμυθίας, Άγιοι Γαβριήλ και Σιώνιος οι Μάρτυρες, Όσιος Τίμων εκ Ρωσίας

Μην ξεχάσετε να ευχηθείτε χρόνια πολλά!

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ: Tα συγχαρητήρια Μητσοτάκη, Τσίπρα και Γεννηματά στον Τζο Μπάιντεν

«Γέφυρα 2»: Επιδότηση 300 εκατ. ευρώ σε επιχειρηματικά δάνεια

Σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα: Τι ώρες θα είναι ανοιχτά την Κυριακή

Κοινωνία

Έρχονται οι "νταντάδες της γειτονιάς"

νταντάδες γειτονιάς

Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα για τις «νταντάδες της γειτονιάς» έδωσε σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Συρεγγέλα είπε ότι θα υλοποιηθεί πρόγραμμα, οι ακριβείς όροι του οποίου είναι υπό διαμόρφωση, δηλαδή θα είναι με την χορήγηση voucher σε μητέρες ή οικονομική ενίσχυση με άλλον τρόπο, ώστε να βοηθούν μητέρες με μικρά παιδιά για να μπορούν να εργαστούν. Αυτό, όπως είπε θα είναι εφικτό με ένα πρόγραμμα που θα στηρίζει «τις νταντάδες της γειτονιάς», δηλαδή παιδαγωγών-φυλάκων που θα κρατούν στο σπίτι της μητέρας παιδιά από 6 μηνών έως 2,5 χρόνων ή θα κρατούν σε δικό τους χώρο έως 3 παιδιά εργαζόμενων μητέρων, ηλικίας έως 2,5 ετών, ώστε οι μητέρες να μπορούν να εργάζονται με πλήρες ωράριο και να μην αναγκάζονται να ζητούν μείωση του ωραρίου τους.

«Άμεσα θα έρθει στην Βουλή η διάταξη που θα μετατρέπει σε αυτοτελές αδίκημα την σεξουαλική παρενόχληση και θα αυξάνει τις ποινές για τους δράστες», δήλωσε επίσης η Υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα.

Με αφορμή την σημερινή Ημέρα της Γυναίκας, ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι γίνονται σε όλη την Ελλάδα δράσεις ενίσχυσης της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στους χώρους εργασίας, στις αμοιβές και στις ευκαιρίες καριέρας, ενώ ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξουν και προγράμματα με χρηματοδοτήσεις και επιβραβεύσεις επιχειρήσεων που θα κάνουν πράξη την ισότητα για τους εργαζόμενους τους, η οποία θα πιστοποιείται μάλιστα και με ειδικό σήμα.

 

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλειο: Κρούσματα κορωνοϊού στην Καρδιολογική Κλινική

Κρήτη: Θρήνος για τον χαμό του 27χρονου Δημήτρη

Κορωνοϊός: "Κλειδώνει" η παράταση του lockdown έως τις 22 Μαρτίου