Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παιδιά τα θύματα της φτώχειας - Γονείς εκλιπαρούν για λίγο λάδι και γάλα

Image
ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ
 clock 10:11 | 21/12/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Μητέρες εκλιπαρούν για γάλα, γονείς νεογέννητου ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια, μάνα τριών παιδιών «ζητιανεύει» λίγο λάδι. Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με απλήρωτους λογαρισμούς και άδεια ψυγεία ζουν δεκάδες οικογένειες, στον Βόλο και είναι αβοήθητες.

Οι γονείς είτε είναι άνεργοι είτε ημιαπασχολούμενοι και τα όποια χρήματα καταφέρνουν να συγκεντρώσουν οδηγούνται στους λογαριασμούς, προκειμένου με έναντι πληρωμές να διατηρηθεί ένα επίπεδο διαβίωσης, δηλαδή να υπάρχει στο σπίτι νερό και ρεύμα.

«Είμαστε άνεργοι, ντρέπομαι που ζητάω βοήθεια», αναφέρει μια γυναίκα στο μήνυμά της προς την Τοπική Ομάδα Αλληλοβοήθειας, του Βόλου. Μια δυναμική ομάδα , η οποία έμεινε με άδειες αποθήκες γιατί πλέον δεν υπάρχει υστέρημα για να δοθεί βοήθεια.

«Από την ημέρα που αναλάβαμε εθελοντικά να δημιουργήσουμε αυτή την ομάδα πρώτη φορά δεν μπορούμε να προσφέρουμε σε οικογένειες ούτε τα βασικά. Οι προσφορές του κόσμου έχουν εκμηδενιστεί, οι πολίτες δεν έχουν να προσφέρουν στον διπλανό τους. Μητέρες ζητούν βοήθεια ακόμα και για λίγο λάδι. Το γάλα έχει γίνει στα σπίτια, δυσεύρετο είδος . Η φτώχεια είναι εκτεταμένη και συνεχώς επεκτεινόμενη», τόνισε ο επικεφαλής της ομάδας κ. Γαγάρας. Μόνο σήμερα, στη λίστα για βοήθεια βρέθηκαν 15 οικογένειες με παιδιά, που δεν ξεπερνούν την ηλικία των 4 ετών. 
«Τα μνημόνια και οι κοινωνικές επιπτώσεις που τα συνόδευσαν , μας φαίνονται … βόλτα σε λιακάδα σε σύγκριση με την φτώχεια που διαπερνά σήμερα τα νοικοκυριά, όπως αναφέρει. «Επί μνημονίων όσα χαστούκια και να δεχόταν ο κόσμος, έδινε βοήθεια γιατί καλλιεργήθηκε κουλτούρα αλληλεγγύης. Σήμερα, μας δηλώνουν πως δεν μπορούν να διαθέσουν τίποτα, γιατί αύριο θα βρίσκονται οι ίδιοι με κομένο ρεύμα και είναι αλήθεια. Διαπιστώνουμε ότι το πρόβλημα έχει ακουμπήσει ανθρώπους που ζουν δίπλα μας, ανθρώπους που δεν φαίνεται πόσο μεγάλη ανάγκη έχουν, αλλά που δυσκολεύονται ακόμα και να βγάλουν την ημέρα.  Μπροστά σε έναν  γονιό που δεν μπορεί να θρέψει το παιδί του, δεν μπορούμε να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά».

Μηνύματα στην Τοπική Ομάδα υποδηλώνουν και την απόγνωση που βρίσκονται οι γονείς:

Image
βοήθεια
Image
ςβοήθεια

 

Image
βοήθεια

Πηγή: gegonotanews.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Απέραντη θλίψη και σοκ για τον Παναγιώτη που "έσβησε"

Κρήτη: Θρήνος για τον 39χρονο πατέρα και σύζυγο

Νέα υπόθεση “Γιακουμάκη” – Έδεσαν 12χρονο και τον έκαψαν με τσιγάρα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis