Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο κορωνοϊός χρόνια δεν κοιτά: Κατέληξαν 25χρονος και 32χρονος

Image
κορωνοϊός
 clock 08:54 | 24/11/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένας 25χρονος στις Σέρρες κι ένας 32χρονος στα Τρίκαλα αποτελούν τα νεότερα θύματα κορωνοϊού στη χώρα, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά ότι ο φονικός ιός δεν κάνει διακρίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος Θοδωρής Παυλίδης από τη Δήμητρα Σερρών, νοσηλεύτηκε στην αρχή στο Γενικό νοσοκομείο Σερρών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου και κατέληξε. Όπως προκύπτει, είχε υποκείμενα νοσήματα.

 

Από υποκείμενα νοσήματα έπασχε και ο άτυχος 32χρονος στα Τρίκαλα, ο οποίο είχε νοσηλευτεί ξανά στο νοσοκομείο της πόλης. Προ ημερών εισήχθη στο νοσοκομείο Τρικάλων με συμπτώματα covid-19 και μετά τη διενέργεια τεστ, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός.

Ο 32χρονος νοσηλευόταν στην κλινική covid και, καθώς η κατάστασή του χειροτέρευε, κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του σε ΜΕΘ. Δεδομένου πως δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στα Τρίκαλα και στη Θεσσαλία, έγινε προετοιμασία διακομιδής στη Χαλκίδα, ωστόσο ο 32χρονος κατέληξε από ανακοπή.

15 ασθενείς ηλικίας 18-39 χρόνων διασωληνωμένοι

Όσο το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού «επελαύνει» στη χώρα μας, αποδεικνύεται πως όλο και πιο ευάλωτοι απέναντι στην Covid γίνονται οι νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι, με τον μέσο όρο στην ηλικία των διασωληνωμένων και νοσηλευομένων να πέφτει όλο και πιο χαμηλά.

Πολλοί από αυτούς είναι γύρω στα 40 έτη, ενώ το τελευταίο διάστημα σε αυτούς έχουν προστεθεί και αρκετοί ασθενείς ηλικίας 30 ετών.

Είναι ενδεικτικό ότι στη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αναφέρονται 15 ασθενείς ηλικίας 18-39 χρόνων διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Μάλιστα, την ίδια σοβαρή επιδημιολογική εικόνα για τον νεότερο κομμάτι του πληθυσμού περιέγραψαν οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κατά την ενημέρωση. «Μόνο το Νοέμβριο κατέληξαν πάνω από 1.000 άνθρωποι στα νοσοκομεία. Το 85% των νεκρών ήταν ηλικίας άνω των 65 χρόνων. Άλλοι 117 άνθρωποι που έχουν καταλήξει είναι ηλικίας κάτω των 65 χρόνων. Κατά το ίδιο διάστημα έχουν διασωληνωθεί 183 άνθρωποι ηλικίας κάτω των 65 χρόνων» είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με την ίδια, η διασπορά στην κοινότητα είναι μεγάλη γι’ αυτό, όπως είπε, ο καθένας μας πρέπει να επιλέξει τη «φούσκα» του δηλαδή μια μικρή ομάδα συγκεκριμένων ανθρώπων με την οποία θα συναναστρέφεται. Και ο λόγος είναι ότι μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε λίγο πιο ασφαλείς ως προς την διασπορά του ιού.

Εξήγησε ότι ο ιός δεν έχει καμία σχέση με τη γρίπη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πολλοί λένε ότι μοιάζει με τη γρίπη, όμως άλλα λένε οι αριθμοί. Καμία χρονιά η γρίπη δεν πέρασε τους 200 θανάτους συνολικά» και συμπλήρωσε ότι κανείς δεν είναι αλώβητος αν λάβουμε υπόψη ότι μόνο μέσα στο Νοέμβριο διασωληνώθηκαν 135 άνθρωποι κάτω των 65 ετών.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis