Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Συντυχάκης: Ιμιτασιόν παυσίπονο το ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση

manolhs_suntuxakis.jpg
 clock 15:19 | 19/03/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης κατά τη συζήτηση του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση, εξαπέλυσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για "παυσίπονο και μάλιστα ιμιτασιόν". Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Συντυχάκη:

"Το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί παυσίπονο και μάλιστα ιμιτασιόν. Χρησιμοποιείται ως βαλβίδα εκτόνωσης της δυσαρέσκειας των εξαθλιωμένων, για να αποκαταστήσει προσωρινά τη χαμένη αξιοπρέπεια του συστήματος που κι εσείς υπηρετείτε. (...)

Και επειδή πολύς λόγος έγινε για τις παράλληλες δράσεις αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας από τους δήμους. Σας αναφέρω ότι τα προγράμματα κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας στο δήμο Ηρακλείου που λειτουργούν από το Γενάρη του 2013, στα πλαίσια των επιχειρησιακών προγραμμάτων «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», βρίσκονται στον αέρα αφού ανακλήθηκε η απόφαση για παράταση χρηματοδότησης του προγράμματος. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Σε αυτό το πρόγραμμα απασχολούνται 33 άτομα και εξυπηρετούν 2.500 οικογένειες. Παρόμοια δίκτυα υλοποιούνται σε 67 δήμους με 1000 εργαζόμενους και 70.000 ωφελούμενους. Πρόκειται για ληξιπρόθεσμα προγράμματα και την ίδια στιγμή λέτε ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτά δεν μπορούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του παρόντος νομοσχεδίου.

Ούτε αυτά τα υποκατάστατα παροχών ως αντιστάθμισμα της εξευτελιστικής αθλιότητας, που ανακυκλώνουν τη φτώχεια και τη μιζέρια δεν μπορείτε να διαχειριστείτε. Οι διακηρύξεις σας, κύριοι και κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά ύφαιναν μαλλί και τελικά βγήκαν κουρεμένες. Τα 1,2 δις ευρώ που κοστολογούσατε στη Θεσσαλονίκη για τα συγκεκριμένα μέτρα σίτισης, ρεύματος και επιδόματος ενοικίου, τα ψίχουλα δηλαδή, έγιναν αέρας κοπανιστός. Μόλις 200 εκ ευρώ! (...)

Ή το λαό θα υπηρετείς ή τα μονοπώλια. Αν υπηρετείτε το λαό όπως διατείνεστε, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό. Φορολογήστε στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο. Καταργήστε τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών. Καταργήστε εδώ και τώρα τον ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια στο φως, στο νερό, στη θέρμανση. Φέρτε για ψήφιση την πρόταση νόμου του ΚΚΕ στη βουλή αναφορικά με την κατάργηση του μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων και ψηφίστε την. Φέρτε για συζήτηση και κύρωση με ονομαστική ψηφοφορία τη νέα συμφωνία επέκταση του ισχύοντος μνημονίου. Τι φοβάστε;

Αντί αυτού τι κάνετε; Το ομολογείτε άλλωστε ανοιχτά: Τηρούμε τα συμφωνηθέντα «εγκαίρως και στο ακέραιο», καμία μονομερή ενέργεια, νέα μέτρα φοροεισπραχτικά, ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις στον προϋπολογισμό του 2015 σε παιδεία, υγεία, στους ΟΤΑ, νέο μνημόνιο και δάνειο από τον Ιούνιο, αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του ΟΟΣΑ, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Για το ΚΚΕ ο αγώνας του λαού μας είναι μονόδρομος και πρέπει να γράψει στην προμετωπίδα του: Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους στην Ελλάδα, με το λαό πραγματικά στην εξουσία. Δεν υπάρχει άλλος περήφανος δρόμος. Ο άλλος δρόμος είναι ενσωμάτωση και η υποταγή στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Όλες οι άλλες λύσεις είναι για το θεαθήναι, για να μπερδεύουν το λαό.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis