Κοινωνία

Εσύ,που έχεις τόσο υποτιμητικά λυσσάξει με το «γριές και γέροι» μάθε να κλείνεις λίγο το στόμα

κορωνοϊός ηλικιωμένος

Δεν είναι «γριά», δεν είναι «γέρος». Δεν είναι πακέτο, δεν είναι ηλίθιος, δεν είναι ζαβός.

Ναι, έχει άγνοια κινδύνου...!

Έχει την ίδια άγνοια κινδύνου που είχε όταν πήγαινε στη λαϊκή και τα έπαιρνε όλα λειψά για να σου πάρει και για το δικό σου σπίτι!

Έχει την ίδια άγνοια κινδύνου που είχε όταν δούλευε σαν σκυλί για να μην σου λείψει τίποτα τσακίζοντας το σώμα και τις αντοχές του!

Έχει την ίδια άγνοια κινδύνου που είχε όταν ερχόταν με πέντε συγκοινωνίες, ό,τι καιρό και να είχε, να σου προσέξει τα παιδιά! Να στα φροντίσει με ιώσεις, με δυσκολίες, με «όλα τα καλά».

Την ίδια άγνοια κινδύνου που χρόνια τώρα έχει και βγαίνει έξω μόνος, και φροντίζει τον εαυτό του μόνος, κι έχει κάνει παρέες στο ΚΑΠΗ και στην πλατεία, γιατί εσύ πάντα δουλεύεις και δεν προλαβαίνεις...

Δεν είναι «γέρος» και «γριά», δεν είναι όλα τα κοσμητικά που του έχεις φορέσει!

Είναι ο πατέρας σου, η μάνα σου, ο παππούς σου, η γιαγιά σου, ο συγγενής σου, ο γείτονας!

Γι’ αυτό, όσο δίκιο κι αν έχεις που φωνάζεις για το καλό του, βούτα τη γλώσσα στο μυαλό. Εσύ κι εγώ τους υποχρεώσαμε για την επιβίωση στην άγνοια κινδύνου και τώρα τους ζητάμε προσαρμοστικότητα, αντίληψη, αλλαγή, με άμεση εφαρμογή.
Σαν να πατάμε κουμπάκια...!

Ε, μάθε εσύ, που έχεις τόσο υποτιμητικά λυσσάξει με το «γριές και γέροι» και «για εσάς μένουμε εμείς μέσα», να κλείνεις λίγο το στόμα σου... Ναι, πρέπει να μείνουν μέσα. Ναι, κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει Ναι, πες το 5.000 φορές.... Μέχρι να καταλάβουν.

Όσες χρειάστηκε να σου πουν κι εσένα να μην κάνεις κάθε μαλακία που έκανες και ήρθαν να σε ξεμπλέξουν, να σε φροντίσουν και να σε κανακέψουν! Δεν είναι «ο γέρος κι η γριά». Είναι κάποιου μάνα και πατέρας....
Δεν είναι το πακέτο που σε βαραίνει, ανόητε!

Κι αν δεν τους έχεις χάσει, δεν ξέρεις τι αξία έχουν αυτές οι λέξεις! Δεν έχεις ιδέα! Άντε γιατί πήξαμε στους μάγκες...

Σοφία Παπαηλιάδου

 loveletters

 

 

Κοινωνία

Τραγική κατάληξη: Βρήκαν νεκρό τον αγνοούμενο

υμηττός αγνοούμενος

Νεκρός βρέθηκε σήμερα το πρωί ο 54χρονος που αγνοούνταν στον Υμηττό από την περασμένη Τετάρτη καθώς δεν επέστρεψε ποτέ σπίτι του.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί η κόρη του απήθυνε έκκληση  σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις αρχές.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα συνεχίζονταν και σήμερα και σε αυτές συμμετείχε η ΕΛΑΣ και η Πυροσβεστική με 10 πυροσβέστες, έναν διασωστικό σκύλο από την 1η ΕΜΑΚ, drone και 4 οχήματα.