Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερυθρός Σταυρός: Τίμησε τις ηρωίδες αδελφές νοσοκόμες που θυσιάστηκαν στο Έπος του '40

Image
ερυθρος σταυρός - νοσοκομες
 clock 15:37 | 28/10/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Το πρωί της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου 2022, παραμονή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Σκούμα, παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση για τις αδελφές Νοσοκόμες του Ε.Ε.Σ, στην εκκλησία της Αγ. Αικατερίνης του Κοργιαλένειου – Μπενάκειου Νοσοκομείου ΕΕΣ.

Την Τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, κα Ελπινίκη Ταβιάτου, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Νοσοκομείου κ. Δημήτριος Μπαζίγος και η Αντιπρόεδρος - Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου, κα Αναστασία Κανέλλου.

Image
ερυθρος σταυρός - νοσοκομες

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων Αδελφών Νοσοκόμων του ΕΕΣ, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στις ηρωίδες του Ε.Ε.Σ. που θυσιάστηκαν στα βουνά της Πίνδου και αποτελούν λαμπρό παράδειγμα ηρωισμού και αυτοθυσίας.

Image
ερυθρος σταυρος

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, ανέφερε: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θρήνησε κατά τον πόλεμο του 1940 -1941 την τραγική απώλεια λαμπρών Αδελφών Νοσοκόμων που προσέφεραν τον εαυτό τους ολοκαύτωμα στο μεγαλειώδη βωμό της πατρίδος του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της Ερυθροσταυρικής αποστολής. 

Το μνημείο των αδελφών Νοσοκόμων του Ε.Ε.Σ. θα διαιωνίζει συγκινητικά και μυσταγωγικά την ιερή ανάμνηση των γενναίων Αδελφών Νοσοκόμων που θυσίασαν την ζωή τους στον λαμπροφόρο βωμό το Ερυθροσταυρικού καθήκοντος.» 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο - ακρίβεια: Φόβοι για λουκέτα σε επιχειρήσεις - Μείωσαν αγορές τα νοικοκυριά

Δάνεια: Χορήγηση χαμηλότοκων στεγαστικών σε νέα ζευγάρια από τις αρχές του 2023

ΒΟΑΚ: Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμούς - Επέμβαση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό (Βίντεο)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis