Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιπλέον 11 εκατομμύρια ευρώ σε Ελλάδα και Ιταλία για το προσφυγικό

Image
ειδομενη προσφυγες
 clock 16:00 | 29/07/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Ανακοινώθηκε η χορήγηση επιπλέον έκτακτης χρηματοδότησης, ύψους 11 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (TEA) του Ευρωπαίου επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για την ενίσχυση της ικανότητας υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα και την υποστήριξη της θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης στην Ιταλία.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας επίτροπος, στην Ελληνική Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης χορηγούνται 7,3 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της υποδοχής, της ταυτοποίησης και για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στα νησιά του Αιγαίου.
Επιπλέον, 500.000 ευρώ χορηγούνται για τη βελτίωση της σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο.
Με τη σημερινή χρηματοδότηση η έκτακτη βοήθεια προς την Ελλάδα από τα ταμεία του χαρτοφυλακίου του κ. Αβραμόπουλου ανέρχεται, πλέον, στα 353 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται, ότι εκτός από τα ελληνικά αιτήματα για έκτακτη χρηματοδότηση, τα οποία ο κ. Αβραμόπουλος έχει ζητήσει να εξετάζονται κατά προτεραιότητα, 509 εκατ. ευρώ έχουν, ήδη, δεσμευθεί από τα ευρωπαϊκά ταμεία για τη μετανάστευση και την ασφάλεια για την Ελλάδα, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματός της για την περίοδο 2014-2020 (294,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και 214,7 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας.
Πηγή: ΑΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis