Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκρίθηκε το πρώτο δάνειο για στέγαση προσφύγων

Image
προσφυγες,λιμάνι
 clock 14:44 | 18/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Δάνειο ύψους 120 εκατ. ευρώ προς το γερμανικό κρατίδιο του Βραδεμβούργου ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την παροχή στέγασης σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

Πρόκειται για την πρώτη άμεση στήριξη της ΕΤΕπ για την παροχή έκτακτης στέγασης σε πρόσφυγες, ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ, παρόμοια οικονομική στήριξη αναμένεται ζητηθεί και από άλλες «τοπικές αρχές ή εθνικές κυβερνήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

«Η Τράπεζα της Ε.Ε. δεν έχει δεσμευτεί να στηρίζει μόνο σημαντικά έργα υποδομής, την καινοτομία και τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει επίσης σαφή ευθύνη για την παροχή οικονομικής στήριξης σε περιόδους ανάγκης μετά από καταστάσεις έκτακτης ανθρωπιστικής κρίσης ή φυσικές καταστροφές», υπογράμμισε ο Β. Χόγιερ.

«Σε αυτές τις θλιβερές ημέρες» πρόσθεσε, «η Τράπεζα της Ε.Ε. αποδεικνύει τη συνεχή δέσμευσή της να στηρίζει έργα σε όλη την Ευρώπη και να διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι που αναζητούν καταφύγιο θα γίνονται δεκτοί με αξιοπρέπεια. Αυτό είναι σύμφωνο με τις αξίες της Ευρώπης που όλοι στηρίζουμε, παρά τη φρίκη στην οποία εκτέθηκαν το Παρίσι, η Γαλλία, η Ευρώπη και όλη η ανθρωπότητα, τις τελευταίες ημέρες».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis