Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διακινητές κρατούσαν ομήρους οκτώ μετανάστες σε ισόγειο

Image
Σάλος με τα δύο ζώα που στοιβάχθηκαν σε μικρά κλουβιά με προορισμό την Μύκονο
 clock 18:50 | 30/06/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Όμηροι των διακινητών τους ήταν οκτώ μετανάστες, στην πλειονότητά τους από το Μαρόκο, που μόλις είχαν εισέλθει στην ελληνική επικράτεια, καθώς φαίνεται πως κρατούνταν παράνομα σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Κασσάνδρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέχρι να καταβάλουν λύτρα για να αφεθούν ελεύθεροι.

Το νέο περιστατικό απαγωγής και ομηρίας παράτυπων μεταναστών αποκαλύφθηκε, όταν ένας εκ των κρατούμενων επικοινώνησε με εκπρόσωπο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που με τη σειρά του απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Ακολούθησε επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στο διαμέρισμα-«φυλακή», όπου εντοπίστηκαν οι οκτώ όμηροι και απελευθερώθηκαν, ενώ συνελήφθησαν οι τρεις διακινητές τους (24, 26 και 23 ετών), με καταγωγή από την Παλαιστίνη, τη Συρία και την Αλβανία.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν τα θύματα, είχαν εισέλθει παράτυπα τα προηγούμενα 24ωρα στην ελληνικά επικράτεια, πληρώνοντας 1500 ευρώ (έκαστος), ενώ τα λύτρα που τούς ζητήθηκαν να καταβάλουν ανέρχονταν σε 500 ευρώ, για καθέναν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση δύο ακόμη αλλοδαπών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αναζητούνται.

Διαβάστε επίσης: 

Κλείδωσε σε υπόγειο την 22χρονη κόρη του γιατί... δεν ενέκρινε τη σχέση της! 

Έβαλε GPS στο αυτοκίνητο της πρώην συντρόφου του για να την παρακολουθεί

Δολοφονία στο Κουκάκι: Στην ανακρίτρια σήμερα ο 55χρονος που μαχαίρωσε τη σύζυγό του

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis