Κοινωνία

Κρήτη

Σκαλάνι: Ο ματωμένος δρόμος με τους 15 νεκρούς. Τι φταίει ;

troxaio_skalani_nekroi.jpg

Στο τέλος της 10ετίας του 1990 ξεκίνησε η κατασκευή του νέου περιφερειακού δρόμου του Ηρακλείου, από το λιμάνι μέχρι την Βιομηχανική Περιοχή κι από κει μέχρι τις Αρχάνες (πρώτη φάση) και στη συνέχεια μέχρι τη Βιάννο και την Ιεράπετρα (ολοκλήρωση του έργου).
Την κατασκευή της πρώτης φάσης του έργου ανέλαβε μια εταιρεία η οποία έπρεπε να κατασκευάσει το δρόμο από την Βιομηχανική Περιοχή μέχρι τις Αρχάνες. Όμως, η συγκεκριμένη εταιρεία , λόγω οικονομικών προβλημάτων, δεν μπόρεσε ποτέ να ολοκληρώσει το έργο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του.
Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής ήταν από τις αρχές του 2000 να σημειώνονται πολλαπλά τροχαία δυστυχήματα στο κομμάτι από την Βιομηχανική μέχρι τον κόμβο του Σκαλανίου. Ο απολογισμός, θλιβερός : Νεκροί 15 , τραυματίες πολλαπλάσιοι!
Τι φταίει όμως και στο κομμάτι αυτό – πριν και μετά τον κόμβο Σκαλανίου – συμβαίνουν τόσα τροχαία; Γιατί σίγουρα δεν μπορεί να είναι όλα τυχαία. Πρέπει σίγουρα, κάτι να υπάρχει.
Τα ερωτήματα που θέλουμε να θέσουμε από το ekriti.gr σε κάθε αρμόδιο και κυρίως στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που ως Περιφέρεια τότε είχε την ευθύνη της κατασκευής του έργου είναι :

1. Το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου παρελήφθη επισήμως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ;
2. Η εταιρεία που είχε την ευθύνη της κατασκευής του δρόμου ολοκλήρωσε το έργο σύμφωνα με τις προδιαγραφές ;
3. Ο τελευταίος ασφαλτικός τάπητας πρόσφυσης των οχημάτων υπάρχει ή όχι ;
4. Αν ο τάπητας πρόσφυσης δεν υπάρχει γιατί παρελήφθη ο δρόμος ; Κι αν δεν παρελήφθη (όπως λέγεται) γιατί είναι σε κυκλοφορία;

Στα παραπάνω ερωτήματα θέλουμε υπεύθυνες απαντήσεις . Όχι μόνο για τα τόσα θύματα που θυσιάστηκαν άδικα στο κομμάτι αυτό του δρόμου, αλλά και για τα μελλοντικά θύματα που θα θυσιαστούν, γιατί κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους .

Βασίλης Σκουταράς

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - 3η ΕΜΑΚ: Απεγκλώβισε άλογο από πηγάδι - βίντεο

άλογο

Μια ασυνήθιστη αποστολή έφεραν εις πέρας σήμερα στελέχη της 3ης ΕΜΑΚ, του Π.Κ. Πύργου Μονοφατσίου και του Π.Κ. Μοιρών.

Κλήθηκαν να επέμβουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού και ανάσυρσης αλόγου από πηγάδι σε περιοχή  της ενδοχώρας του Ηρακλείου και συγκεκριμένα από το Ασήμι του Νομού Ηρακλείου Κρήτης

φωτο αρχείου

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

TEE: Ενισχύει τους εφευρέτες και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Δήμος Μινώα Πεδιάδος: Νέα έργα 11 εκατ. ευρώ διεκδικεί από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»

Η τιρκουάζ λίμνη του θανάτου: Το πιο όμορφο θέαμα του κόσμου μπορεί να σε σκοτώσει