Κρήτη

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Γραμμές υποστήριξης για τους υποψηφίους σε όλη την Κρήτη

σχολείο-μαθητές-πανελληνιες.jpg

Την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 και την Τρίτη  15 Ιουνίου 2021 ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕ.Λ. και των ΕΠΑ.Λ. αντίστοιχα.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κρήτης διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί το κύρος, η αξιοπιστία και το αδιάβλητο των εξετάσεων σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της Περιφέρειας Κρήτης.

Στις φετινές εξετάσεις θα λάβουν μέρος 6.495 υποψήφιοι σε όλη την Κρήτη, 4.797 υποψήφιοι ΓΕΛ (εκ των οποίων 287 προφορικά εξεταζόμενοι) και 1.698 υποψήφιοι ΕΠΑΛ (εκ των οποίων 251 προφορικά εξεταζόμενοι). Σε επίπεδο Περιφέρειας θα λειτουργήσουν δύο ειδικά εξεταστικά κέντρα για τα ΕΠΑ.Λ. (ένα στο Ηράκλειο και ένα στα Χανιά) και έξι ειδικά εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕ.Λ. (τρία στο Ηράκλειο,  ένα στα Χανιά, ένα στο Ρέθυμνο και ένα στο Λασίθι).

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κρήτης, για άλλη μια χρονιά, σε συνεργασία με το Κ.Ε.Σ.Υ. Ηρακλείου, το Κ.Ε.Σ.Υ.  Ρεθύμνου, το Κ.Ε.Σ.Υ. Λασιθίου και το Κ.Ε.Σ.Υ. Χανίων, ενημερώνει ότι οι τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης των υποψηφίων και των οικογενειών τους είναι :

Κ.Ε.Σ.Υ.  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  τηλ. 2810 - 215022 (Τρίτη - Πέμπτη 12:00-15:00)

Κ.Ε.Σ.Υ.  ΡΕΘΥΜΝΟΥ  τηλ.  28310 - 35185 (Δευτέρα - Τετάρτη 13:00-16:00)

Κ.Ε.Σ.Υ.  ΛΑΣΙΘΙΟΥ  τηλ.  28410 - 82480 ( Τρίτη 14:00-19:00)

Κ.Ε.Σ.Υ.  ΧΑΝΙΩΝ  τηλ.  28210 - 50492 (Παρασκευή 11:00-13:00)

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Απειλές σε βάρος φαρμακοποιών από... οργισμένους γονείς για τα self test!

Κρήτη: Βραβείο από τον ΟΗΕ για την φιλοξενία των προσφύγων

Εργατική Πρωτομαγιά: To EKH στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Αντιδράσεις για την ΑΕ και τους παχυλούς μισθούς των στελεχών της

Άνω Καλέσα - εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Αστρίτσι

Κύμα αντιδράσεων έχει σηκωθεί στον Δήμο Ηρακλείου, με επίκεντρο την απόφαση για τη σύσταση νέας ανώνυμης εταιρείας, με τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων σε ένα ευρύ πεδίο δημοτικών υποθέσεων και την πρόνοια για υψηλές οικονομικές αποζημιώσεις στα νέα στελέχη που θα προσληφθούν, που θα φθάνουν έως τις 3.800 ευρώ!

Κόκκινη σημαία τους έχουν κάνει πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης  την Οικονομική Επιτροπή η οποία- όπως υπογραμμίζουν- έχει αντικαταστήσει το δημοτικό συμβούλιο. Στο στόχαστρό τους, ειδικότερα, μπήκε η απόφασή της για σύσταση της ανώνυμης εταιρείας Ηράκλειο ΑΕ, την οποία χαρακτηρίζουν ως “πολυδάπανη δημοτική εξουσία χωρίς διαφάνεια”.

Μάλιστα, οι παρατάξεις, «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3-7-5», «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» , «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ  ΑΞΙΖΕΙ»  προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω, καταθέτοντας προσφυγή στην Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Κρήτης,  ζητώντας  την ακύρωση  των αποφάσεων  696/2021 και 740/2021 ,  της  Οικονομικής  Επιτροπής.

Όπως υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, η “Οικονομική Επιτροπή λειτουργεί  μόνη της χωρίς καν να δίνει λογαριασμό στο ανώτατο θεσμικό όργανο που είναι το δημοτικό συμβούλιο,   αγνοώντας  έτσι  πλήρως το εκλογικό αποτέλεσμα και τη λαϊκή βούληση

Επίσης αναφέρουν ότι “Η  καθολική υποκατάσταση  του άμεσα   εκλεγμένου Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία  επιβάλλεται από τις αποφάσεις της οικονομικής  επιτροπής,   με τη  δημιουργίας  της ανώνυμης  εταιρείας,   «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΕ»   μέσω της οποίας    δημιουργείται  μια παράλληλη ( διορισμένη – μη ελεγχόμενη)  πολυδάπανη δημοτική εξουσία  χωρίς διαφάνεια,   δεν γίνεται   αποδεκτή  από  την  συντριπτική  πλειοψηφία   δημοτών  και παρατάξεων.

Με δηλώσεις του στο ekriti.gr ο επικεφαλής του δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Δημότες” Ηλίας Λυγέρος, επισημαίνει ότι η νέα ανώνυμη εταιρεία θα έχει 29 αρμοδιότητες, μεταξύ των οποίων τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων για την εκτέλεση τεχνικών έργων, την ένταξη για χρηματοδότηση έργων σε ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και τον προγραμματισμό δράσεων στα πεδία της καθαριότητας, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Μόνο θέματα που άπτονται της Κοινωνικής Πολιτικής μένουν εκτός” σημειώνει με έμφαση ο κ Λυγερός.

Όπως συμπληρώνει αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο σχεδιασμός για τη στελέχωση της εν λόγω εταιρείας, η οποία θα γίνει με 21 υπαλλήλους, τόσο από μετατάξεις δημοτικών υπαλλήλων όσο και από προσλήψεις νέων στελεχών, οι χρηματικές απολαβές των οποίων θα κυμαίνονται από 1.800 έως 3800 ευρώ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Μήνυμα από το 112 στους πολίτες για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (φώτο)

ΠΑΓΝΗ: "Κόλαση" για τους ασθενείς 4 κλινικών - "Πολεμούν" τη ζέστη με ανεμιστήρες!

Ηράκλειο: Χειροπέδες στον πλοίαρχο για υπεράριθμους επιβάτες