Κρήτη

Κρήτη: Βραβείο από τον ΟΗΕ για την φιλοξενία των προσφύγων

πρόσφυγες

Στο Ηράκλειο θα βρεθεί, τις επόμενες ώρες, ο  Αναπληρωτής Αντιπρόσωπςο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κ. Τζέισον Χεπς, προκειμένου να βραβεύσει την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης και τους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Ρεθύμνου και Χανίων, μεταξύ άλλων, για το επιτυχημένο πρόγραμμα στέγασης εκατοντάδων οικογενειών προσφύγων σε διάφορες περιοχές του νησιού από τη Συρία και το Αφγανιστάν, τα τελευταία χρόνια.

Για μία πολύ σημαντική στιγμή για την Κρήτη, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής, Γιώργος Μαυρογιάννης μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, ενώ επισήμανε ότι το πιο μεγάλο βραβείο αξίζει να δοθεί στους Κρητικούς για τη φιλοξενία τους.

Στη Λότζια

Η συνάντηση με τον κ. Jason Hepps και τον κ. Πέτρο Μάστακα, Υπεύθυνο για θέματα ένταξης της ΥΑ ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με τον δήμαρχο Ηρακλείου θα γίνει  στη μία το μεσημέρι της Τρίτης 11 Μαΐου 2021, στην  Λότζια. 

Ακολούθως, με αφορμή  την ολοκλήρωση της συμμετοχής της Ύπατης Αρμοστείας στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων  «ESTIA», θα τιμηθούν οι φορείς που συνέβαλλαν στην επιτυχή υλοποίησή του στην Κρήτη κατά την προηγούμενη τριετία.

Συγκεκριμένα:

-          Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης

-          Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ως εκπρόσωπος του Δήμου Ηρακλείου

-          Ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, ως πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου

-          Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Χανίων

-          Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ως εκπρόσωπος του Δήμου Μαλεβιζίου

-          Ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Σητείας

 

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις δύο το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Λότζια.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Απειλές σε βάρος φαρμακοποιών από... οργισμένους γονείς για τα self test!

Κρήτη: Αντίστροφη μέτρηση για τους νέους αντιπεριφερειάρχες

Ελλάδα

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση των επιστροφών

Χίος - μετανάστες

Σε διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο για την "Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, ζητήματα αδειών διαμονής και διαδικασιών χορήγησης διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη", το οποίο παρουσιάστηκε από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, πρόσφατα στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο "βασικός πυλώνας του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι η αποσαφήνιση και η αυστηροποίηση των διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών με σκοπό την απομάκρυνση από τη χώρα όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκεται να εξαλειφθούν αρρυθμίες του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, τις οποίες εκμεταλλεύονται πολίτες τρίτων χωρών ώστε να παραμένουν παρανόμως στη χώρα".

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιουλίου, στις 6 μμ. Επισημαίνεται ότι είναι ανοιχτή σε πολίτες και φορείς για τα σχόλια τους στο OPENGOV http://www.opengov.gr/immigration/?p=1512 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έβρος: Τι είναι τα ηχητικά κανόνια που θα τοποθετηθούν στα σύνορα (βίντεο)

Μεσολαβητής για την ομαλή ένταξη προσφύγων - μεταναστών στο Δήμο Μαλεβιζίου

Μηταράκης προς Σοϊλού: Υποχρέωση της Τουρκίας να αποτρέπει τις μεταναστευτικές ροές