Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς νερό λόγω εργασιών

Υδροδότηση

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, θα γίνει διακοπή της υδροδότησης λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στην γεώτρηση της «Φανερωμένης», στις περιοχές:

Βενεράτο, Αυγενική, Σίβα, Κεράσια.

Η ομαλή τροφοδοσία του δικτύου αναμένεται να ξεκινήσει αργά το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού καθημερινά στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) ή στο 2810-339050 (αστική χρέωση) .

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Τσουνάμι" απειλών σε εκπαιδευτικούς από αντιεμβολιαστές γονείς

Ένταση στα σχολεία

Με απειλές, προς το παρόν, για μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών κυρίως δημοτικών νηπιαγωγείων και στο Ηράκλειο αλλά και άλλες περιοχές της Κρήτης όπως το Λασίθι καταφέρονται εναντίον της χρήσης μάσκας και των τεστ αντιεμβολιαστές γονείς μαθητών στο νησί.

Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις και μπορεί ακόμη στην Κρήτη να μην έχουν κατατεθεί μηνύσεις ωστόσο σε άλλες περιοχές της χώρας έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βάλει φρένο στον παραλογισμό των αρνητών.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος” κ.Γιώργος Μακράκης, αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εκπαιδευτικοί καλούνται να προσφέρουν το έργο τους σχετικά με τις επιθέσεις γονέων που αρνούνται να φορέσουν μάσκες τα παιδιά τους ή να κάνουν self test.

"Είχαμε τονίσει είπε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας στις σχολικές μονάδες και φυσικά να υπάρξει μέριμνα γα την προστασία και των ίδιων εκπαιδευτικών από τέτοιου είδους περιστατικά και τώρα φαίνεται ότι λαμβάνονται τα πρώτα μέτρα με την αλλαγή του ποινικού κώδικα" είπε χαρακτηριστικά.

Τις τελευταίες μέρες τα φαινόμενα απειλών απέναντι σε εκπαιδευτικούς από διάφορους “αρνητές” γονείς, έχουν αυξηθεί ανέφρε ο κ.Μακράκης.

Με τα κρούσματα να αυξάνονται σε πάρα πολλά σχολεία, εμφανίζονται μεμονωμένες περιπτώσεις γονιών που εκτοξεύουν απειλές, που απειλούν με μηνύσεις, καταθέτουν εξώδικα ή κείμενα γραμμένα από δικηγόρους (πολλές φορές πανομοιότυπα), απαιτώντας την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο, χωρίς μάσκα και self-test.

Χωρίς αυτόφωρο για τους εκπαιδευτικούς

Με το κύμα των αρνητών-αντιεμβολιαστών γονέων που κάνουν επιθέσεις και μηνύουν εκπαιδευτικούς να παίρνει διαστάσεις, η κυβέρνηση προχωράει σε αλλαγή στον ποινικό κώδικα και πλέον θα εξαιρούνται από τη διαδικασία του αυτοφώρου οι μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών και γιατρών για υγειονομικά μέτρα.

Η τροπολογία είναι έτοιμη και αναμένεται να κατατεθεί με τις συνολικές αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, την Παρασκευή, σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών από τους αρνητές των εμβολίων.

Τι λέει ο πρόεδρος του Δ.Σ.Η  Άρης Ροζάκης

Μιλώντας για το θέμα αυτό επίσης στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Άρης Ροζάκης δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ότι η αλλαγή του ποινικού κώδικα και η εξαίρεση των εκπαιδευτικών ή άλλων επαγγελμάτων που εμπλέκονται με την εφαρμογή του νόμου, από το αυτόφωρο δεν τον βρίσκει πλήρως σύμφωνο καθώς ίσως εμπεριέχει και στοιχεία αντισυνταγματικότητας ,από την άλλη όμως είπε ότι είναι παράλογο να σύρνονται στα δικαστήρια δημόσιοι λειτουργοί που εφαρμόζουν το νόμο.

Ίσως δεν γίνουν δίκες

“Θα δούμε τις τελικές αλλαγές, είπε ο κ.Ροζάκης, αλλά πιστεύω ότι ούτε δίκες θα γίνουν καθώς μπορεί να μην οδηγούνται άμεσα στο αυτόφωρο αλλά ο νόμος λέει ότι δίκες πρέπει να προσδιοριστούν.Πιστεύω κατέληξε ότι αυτό δεν θα συμβεί”.

Επίσης, είπε ότι, είναι στο πλαίσιο του νόμου η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο να ζητήσει από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.
 

Νομική συνδρομή στους εκπαιδευτικούς

Από την πλευρά του το υπουργείο επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα «θωρακίσει» τους εκπαιδευτικούς και με νομική προστασία από τους αρνητές γονείς

Παράλληλα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε παραγγελία προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας να διερευνήσουν εάν τελούνται ποινικώς διωκόμενα αδικήματα από αντιεμβολιαστές-αρνητές εμβολίων που μηνύουν εκπαιδευτικούς.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί από τους συναδέλφους του, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, να επιλαμβάνονται τάχιστα και να ερευνούν εάν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις, και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Τους καλεί, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η παρέμβασή τους να είναι συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.
 

Η απίστευτη μήνυση

Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί η οργάνωση με την οποία δρουν οι ομάδες αρνητών και αντιεμβολιαστών στη χώρα. Σε ιστοσελίδα -που μέχρι στιγμής έχει δεχθεί πάνω από 370.000 επισκέψεις- οι αρνητές περιλαμβάνουν ένα ολόκληρο υπόδειγμα μήνυσης κατά εκπαιδευτικών, με οδηγίες προς τους γονείς.

Πρόκειται για ένα έντυπο μήνυσης 23 σελίδων, στο οποίο οι αρνητές εγκαλούν τους εκπαιδευτικούς -και άλλους δημόσιους λειτουργούς- για τα «εγκλήματα του Βασανισμού, της Εσχάτης Προδοσίας, των Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και της Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης»!

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Στο σπίτι της μετά την μεγάλη περιπέτεια η 36χρονη έγκυος!

Ηράκλειο: Μύρισε Φθινόπωρο - Ήρθαν τα πρωτοβρόχια (βίντεο)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ESPA BANNER