Ηράκλειο

Πέφτει νέα άσφαλτος σε Αγίου Μηνά, 62 Μαρτύρων - Τι θα γίνει με τα έργα στο κέντρο

Aγίου Μηνά

Από βομβαρδισμένο τοπίο σε λίγες ημέρες δύο από τους κύριους άξονες κυκλοφορίας του Ηρακλείου θα παρουσιάζουν νέα εικόνα.Πρόκειται για την οδό Αγίου Μηνά και την λεωφόρο 62 Μαρτύρων η αποκατάσταση των οποίων θα ανακουφίσουν οχήματα και πεζούς μετά βεβαίως το τέλος των μέτρων απαγόρευσης.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Γιάννης Αναστασάκης σε 20 περίπου ημέρες θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση στην Αγίου Μηνά ενώ σήμερα διαβιβάστηκε και ο φάκελος στην τροχαία Ηρακλείου για να κείσει το ένα ρεύμα στην 62 Μαρτύρων.

Από σήμερα ξεκίνησαν και οι εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρο Ικάρου, στο τμήμα από τη συμβολή της με την Εθνικής Αντιστάσεως έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Μποφώρ.

Οι εργασίες αυτές αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Επίσης ξεκινά ένα νέο έργο αποκατάστασης δρόμων από λακκούβες ύψους 500.000 ευρώ.

Δημοπράτηση για τα έργα του κέντρου

Ο κ. Αναστασάκης για την ανάπλαση του κέντρου είπε ότι μέσα στον Απρίλιο αναμένεται η νέα δημοπράτηση για το 50% του έργου που δεν έχει ολοκληρωθεί και το οποίο χωρίζεται σε τρία κομμάτια.

Το πρώτο από τη  διασταύρωση της 25ης Αυγούστου ,Δικαιοσύνης, Ίδης και 1821, Χατζημιχάλη Γιάνναρη.

Στη συνέχεια το έργο της μικρής Έβανς και το τρίτο η οδός 1821. Ο κάθε δρόμος επεσήμανε ο αντιδήμαρχος θα έχει χωριστό χρονοδιάγραμμα προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και προσδιόρισε την έναρξη των εργασιών εάν όλα πάνε καλά με το διαγωνισμό και την ανάδειξη αναδόχου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.Το ύψος του έργου ανέρχεται σε 2,5 εκατ.ευρώ.

Πάρκο Γεωργιάδη

Το 50% του πάρκου θα δοθεί σε χρήση μέσα στον Απρίλιο καθώς έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση και οι φυτεύσεις.

Ενετικά τείχη

Έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα ευπρεπισμού με οριοθέτηση διαδρομών για και διάστρωση χωμάτων για ποδήλατο κ.α.Παράλληλα θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός και νέος φωτισμός καθώς και φύτευση 7 στρεμμάτων.

Πρόσφατα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ τα δύο έργα της  διαμόρφωσης της διαδρομής του ισόπεδου τμήματος των Τειχών, και τη στερέωση και αποκατάσταση του Ανατολικού ευθύγραμμου τμήματος και της πύλης Σαμπιονάρα.

Αντικείμενο του πρώτο έργου είναι η δημιουργία μίας γραμμικής πορείας στο ισόπεδο τμήμα των Ενετικών Τειχών της πόλης του Ηρακλείου. Η περιοχή παρέμβασης ξεκινάει από τον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα έως τον προμαχώνα Βιτούρι. Η διαδρομή των τειχών θα λειτουργήσει σαν ένας γραμμικός συμβολικός κήπος.

Ο κήπος αυτός θα αρθρώνεται κατά μήκος της γραμμικής ανάπτυξης των τειχών και θα διασχίζεται από μια σαφώς οργανωμένη πεζοπορική και ποδηλατική διαδρομή. Κατά μήκος της διαδρομής σε κομβικά σημεία του τείχους, ήπιες παρεμβάσεις και διαμορφώσεις θα συγκροτούν θεματικές στάσεις – πλατώματα.

Το δεύτερο έργο περιλαμβάνει τη στερέωση και αποκατάσταση του τμήματος των ενετικών τειχών Ηρακλείου στην ανατολική πλευρά του προμαχώνα Σαμπιονάρα με το αντίστοιχο Ορετσιόνε.

Περιλαμβάνονται επίσης εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της πρόσοψης και της στοάς της πύλης Σαμπιονάρα που οφείλονται στο γεγονός ότι ήταν αφανής και επιχωματωμένη για δεκαετίες.

 Ενώ προβλέποινται και αναψυκτήρια.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Υλοποίηση σημαντικού ευρωπαϊκού διακρατικού έργου

ενδοοικογενειακή βία

Το έργο "Η άλλη πλευρά της ιστορίας: Οι Δράστες σε διαδικασία Αλλαγής " (OSSPC) υλοποιείται από τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Ενδοοικογενειακής Βίας στην Κύπρο, το Πανεπιστήμιο του Bournemouth στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Κέντρο Ascolto Uomini Maltrattanti (CAM) στην Ιταλία, το Σύνδεσμο Μελών Γυναικών Σωματείων Ηρακλείου και ν. Ηρακλείου στην Ελλάδα, το European Knowledge Spot στην Ελλάδα, και το Social and Medical Services Directorate (DASM) στην Ρουμανία.

Ένα από τα πακέτα εργασίας του έργου, Ώρα για αλλαγή: έρευνα βασισμένη σε αποδεικτικά στοιχεία για νέες πρακτικές προσεγγίσεις (Πακέτο εργασίας 2), αποσκοπεί στην χαρτογράφηση και τη συγκριτική ανάλυση των πρακτικών που αφορούν δράστες στις συμμετέχουσες χώρες, στην εκτίμηση της κλίμακας του προβλήματος, στην αξιολόγηση των αναγκών και την ανακάλυψη πιθανών οδών παραπομπής, προτείνοντας σχετικό πρόγραμμα δραστών σε επαγγελματίες/ ειδικούς χωρίς την παρέμβαση της ποινικής δικαιοσύνης. Στο συγκεκριμένο πακέτο εργασίας εκπονήθηκαν 5 εθνικές εκθέσεις αναφοράς και μια διακρατική έκθεση (συγκριτική ανάλυση).

Στην έρευνα συμμετείχαν 173 συμμετέχοντες από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω: ομάδων εστίασης με ειδικούς σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία (20 ομάδες), ηλεκτρονικής έρευνας για επιζήσασες ενδοοικογενειακής βίας (95), και συνεντεύξεων με δράστες που είχαν πρόσβαση σε υποστήριξη (18).

Επισημάνθηκαν οι βασικοί θεματικοί τομείς που επηρεάζουν την πρόσβαση και την παροχή του έργου των δραστών. Σχετίζονται με την ανάγκη για Συντονισμένη Κοινοτική Απόκριση (Coordinated Community Response), συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για συνοχή των οδών παραπομπής σε τοπικό επίπεδο, της ανάγκης για επαρκή χρηματοδότηση, την εκπαίδευσης των εργαζομένων πρώτης γραμμής, καθώς και της ανάγκης για δημοσιότητα προκειμένου να βοηθηθούν τα θύματα και οι δράστες να αναγνωρίζουν την κακοποίηση - με τρόπο που μειώνει το στίγμα των δραστών, αλλά συγχρόνως αναγνωρίζει την ευθύνη τους.

Τελικά, η έρευνα υπογράμμισε ένα μεγάλο ποσό ορθών πρακτικών στις χώρες-εταίρους και αποδείχθηκε ότι η αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών στους δράστες μπορεί να επιφέρει αλλαγή συμπεριφοράς, μείωση των επιπτώσεων και θετικές μελλοντικές εξελίξεις.

Με βάση την εθνική έρευνα και συγκριτική ανάλυση, κάθε εταίρος λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της χώρας του, έχει διαμορφώσει ένα σύνολο συστάσεων χάραξης πολιτικής σχετικά με τα προγράμματα παρέμβασης για δράστες ενδοοικογενειακής βίας, και την έχει αποστείλει στις εθνικές αρχές που είναι αρμόδιες για τα θέματα αυτά.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας (2014-2020).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Οργή για τη στείρωση των ζώων - Δημιουργείται γραμμή καταγγελιών

Γιατί θα αργήσουμε φέτος να δούμε κεράσια στην αγορά;