Ηράκλειο

Πέφτει νέα άσφαλτος σε Αγίου Μηνά, 62 Μαρτύρων - Τι θα γίνει με τα έργα στο κέντρο

Aγίου Μηνά

Από βομβαρδισμένο τοπίο σε λίγες ημέρες δύο από τους κύριους άξονες κυκλοφορίας του Ηρακλείου θα παρουσιάζουν νέα εικόνα.Πρόκειται για την οδό Αγίου Μηνά και την λεωφόρο 62 Μαρτύρων η αποκατάσταση των οποίων θα ανακουφίσουν οχήματα και πεζούς μετά βεβαίως το τέλος των μέτρων απαγόρευσης.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Γιάννης Αναστασάκης σε 20 περίπου ημέρες θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση στην Αγίου Μηνά ενώ σήμερα διαβιβάστηκε και ο φάκελος στην τροχαία Ηρακλείου για να κείσει το ένα ρεύμα στην 62 Μαρτύρων.

Από σήμερα ξεκίνησαν και οι εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρο Ικάρου, στο τμήμα από τη συμβολή της με την Εθνικής Αντιστάσεως έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Μποφώρ.

Οι εργασίες αυτές αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Επίσης ξεκινά ένα νέο έργο αποκατάστασης δρόμων από λακκούβες ύψους 500.000 ευρώ.

Δημοπράτηση για τα έργα του κέντρου

Ο κ. Αναστασάκης για την ανάπλαση του κέντρου είπε ότι μέσα στον Απρίλιο αναμένεται η νέα δημοπράτηση για το 50% του έργου που δεν έχει ολοκληρωθεί και το οποίο χωρίζεται σε τρία κομμάτια.

Το πρώτο από τη  διασταύρωση της 25ης Αυγούστου ,Δικαιοσύνης, Ίδης και 1821, Χατζημιχάλη Γιάνναρη.

Στη συνέχεια το έργο της μικρής Έβανς και το τρίτο η οδός 1821. Ο κάθε δρόμος επεσήμανε ο αντιδήμαρχος θα έχει χωριστό χρονοδιάγραμμα προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και προσδιόρισε την έναρξη των εργασιών εάν όλα πάνε καλά με το διαγωνισμό και την ανάδειξη αναδόχου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.Το ύψος του έργου ανέρχεται σε 2,5 εκατ.ευρώ.

Πάρκο Γεωργιάδη

Το 50% του πάρκου θα δοθεί σε χρήση μέσα στον Απρίλιο καθώς έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση και οι φυτεύσεις.

Ενετικά τείχη

Έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα ευπρεπισμού με οριοθέτηση διαδρομών για και διάστρωση χωμάτων για ποδήλατο κ.α.Παράλληλα θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός και νέος φωτισμός καθώς και φύτευση 7 στρεμμάτων.

Πρόσφατα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ τα δύο έργα της  διαμόρφωσης της διαδρομής του ισόπεδου τμήματος των Τειχών, και τη στερέωση και αποκατάσταση του Ανατολικού ευθύγραμμου τμήματος και της πύλης Σαμπιονάρα.

Αντικείμενο του πρώτο έργου είναι η δημιουργία μίας γραμμικής πορείας στο ισόπεδο τμήμα των Ενετικών Τειχών της πόλης του Ηρακλείου. Η περιοχή παρέμβασης ξεκινάει από τον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα έως τον προμαχώνα Βιτούρι. Η διαδρομή των τειχών θα λειτουργήσει σαν ένας γραμμικός συμβολικός κήπος.

Ο κήπος αυτός θα αρθρώνεται κατά μήκος της γραμμικής ανάπτυξης των τειχών και θα διασχίζεται από μια σαφώς οργανωμένη πεζοπορική και ποδηλατική διαδρομή. Κατά μήκος της διαδρομής σε κομβικά σημεία του τείχους, ήπιες παρεμβάσεις και διαμορφώσεις θα συγκροτούν θεματικές στάσεις – πλατώματα.

Το δεύτερο έργο περιλαμβάνει τη στερέωση και αποκατάσταση του τμήματος των ενετικών τειχών Ηρακλείου στην ανατολική πλευρά του προμαχώνα Σαμπιονάρα με το αντίστοιχο Ορετσιόνε.

Περιλαμβάνονται επίσης εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της πρόσοψης και της στοάς της πύλης Σαμπιονάρα που οφείλονται στο γεγονός ότι ήταν αφανής και επιχωματωμένη για δεκαετίες.

 Ενώ προβλέποινται και αναψυκτήρια.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ψάχνουν τον αλλοδαπό διαρρήκτη που έχει ...ρημάξει κατοικίες στο Ηράκλειο

Κάμερα διαρρηκτες

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, συνολικά δέκα υποθέσεις κλοπών –διαρρήξεων (9 τετελεσμένες και 1 απόπειρα) που διαπράχθηκαν σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, από την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη συνδυαστική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 26.04.2019 έως 04.03.2020, ο αλλοδαπός διέπραξε δέκα κλοπές (9 τετελεσμένες και 1 απόπειρα) σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, αφαιρώντας κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, αεροβόλο όπλο και διάφορα αντικείμενα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 42.000 ευρώ

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.