Γυναίκα

Τα Ζώδια σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

γυναίκα γιορτή ζώδια

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας

ΚΡΙΟΣ

Πολλά αυτά που έχετε τελικά φορτώσει πάνω στις πλάτες σας και τώρα χρειάζεστε ένα διάλειμμα. Χρήματα που αναμένετε, έρχονται μέσα στην καινούργια εβδομάδα.

ΤΑΥΡΟΣ 

Μαζί με αυτό το έτος που λήγει, αφήστε και τις πικρές σκέψεις να χαθούν. Ο,τι έγινε αφήστε το πίσω, καθώς η ζωή συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις. Ολα βελτιώνονται!

Διαβάστε επίσης: Ηλιακή έκλειψη στο Τοξότη στις 14/12/2020: Πώς θα επηρεάσει κάθε ζώδιο

ΔΙΔΥΜΟΙ 

Ολα τα αστρολογικά της εποχής είναι υπέρ των αέρινων ζωδίων! Εσείς που προσπαθείτε, με ήπιο τρόπο, για μια επανασύνδεση, θα έχετε θετικό αποτέλεσμα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

Τα κριτήριά σας είναι υψηλά και δύσκολο κάποιος να τα εκπληρώσει. Από το τέλος του μήνα, μια νέα γνωριμία θα προσπαθήσει πάντως να σας κατακτήσει με κάθε τρόπο!

ΛΕΩΝ

Εσείς έχετε περάσει και συνεχίζετε να περνάτε ένα ιδιαίτερο διάστημα, που τα έχει όλα. Απώλειες, χωρισμούς, δρομολόγια, νέες προτάσεις, αλλά και μια νέα επαφή, από εκεί που δεν το περιμένατε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οπως όμως και να έχουν τα πράγματα, εσείς έχετε την πλήρη υποστήριξη του αστρολογικού θόλου και μέχρι τις αρχές του 2021 θα είναι όλα όπως τα ονειρεύεστε.

ΖΥΓΟΣ 

Οι συμπτώσεις που έχουν πέσει στο δρόμο σας δεν είναι τυχαίες. Κάποιος, που σας έχει ερωτευτεί εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι έτοιμος για να σας πλησιάσει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Πραγματικά δεν σας ενδιαφέρει ούτε στο ελάχιστο τι κάνει πλέον ο πρώην σας, τι κάνουν οι δεσμευμένοι φίλοι σας και τι σχόλια ακούτε για την παρατεταμένη σας μοναξιά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τώρα το μόνο που έχετε μέσα στο μυαλό σας είναι να ξεκουραστείτε και να βρείτε οικονομικές λύσεις. Από το τέλος του ζωδίου σας και μετά, κάποια νέα προσωπικότητα θα σας πλησιάσει σίγουρα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 

Είστε πιεσμένοι εργασιακά με κάποιες υποχρεώσεις του σπιτιού σας και πιθανόν να μην έχετε στις άμεσές σας προτεραιότητες να φτιάξετε την ερωτική σας ζωή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 

Ειδικά εσείς που είστε μόνοι, χρειάζεται να διορθώσετε τη νοοτροπία σας και σίγουρα να ξεχάσετε όλα αυτά που περάσατε στο παρελθόν σας. Οι μέρες θα δώσουν αφορμές για αλλαγές και υπέροχες γνωριμίες.

ΙΧΘΥΕΣ

Μεγάλες και σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν στο επόμενο δεκαήμερο για το ζώδιό σας, καθώς νέα και παλιά ερωτικά διλήμματα θα πέσουν στο μονοπάτι σας.

Επιστήμη

Επιστήμη - Έρευνα: Όσοι πιστεύουν στην αστρολογία είναι πιο ναρκισσιστές και λιγότερο έξυπνοι

ζώδια

Οι άνθρωποι που πιστεύουν στην αστρολογία και στα ωροσκόπια τείνουν να έχουν πιο ναρκισσιστικές τάσεις στην προσωπικότητά τους και χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης, σύμφωνα με μία νέα έρευνα Σουηδών ψυχολόγων.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της πόλης Λουντ, με επικεφαλής τη δρα Ίντα Άντερσον, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Ψυχολογίας «Personality and Individual Differences», μελέτησαν 264 ανθρώπους (το 87% γυναίκες) ηλικίας 25 έως 34 ετών. Συσχετίστηκε η πίστη στην αστρολογία με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των συμμετεχόντων, οι οποίοι συμπλήρωσαν σχετικά ερωτηματολόγια και ψυχομετρικά τεστ, καθώς και τεστ νοημοσύνης.

Διαπιστώθηκε σαφής συσχέτιση ανάμεσα στον ναρκισσισμό και στην πίστη στην αστρολογία, ενώ παράλληλα -αν και σε μικρότερο βαθμό- όσο υψηλότερος ήταν ο δείκτης νοημοσύνης τόσο μικρότερη ήταν η πιθανότητα να πιστεύει κανείς στην αστρολογία. Οι γυναίκες και οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι είχαν ελαφρώς μεγαλύτερη πιθανότητα να δίνουν βάση στις αστρολογικές προβλέψεις.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η εγωκεντρική οπτική γωνία των ναρκισσιστών ευνοεί την αστρολογία, ενώ ενισχύει και την πλανημένη πεποίθησή τους ότι η αστρολογία έχει επιστημονική βάση, καθώς οι ναρκισσιστές τείνουν να αρνούνται τα πραγματικά γεγονότα. Καθόλου τυχαία, ο τίτλος της σουηδικής μελέτης είναι «Ακόμη και τα άστρα νομίζουν ότι είμαι ανώτερος».

Είναι αξιοσημείωτο ότι σε μία -υποτίθεται- ορθολογική εποχή η αστρολογία έχει πολλούς «πιστούς», μεταξύ των γυναικών περισσότερο από ό,τι μεταξύ των ανδρών. Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, «η αστρολογία εμφανίζει αύξηση δημοφιλίας, παρά την έλλειψη επιστημονικής υποστήριξης. Δεν είναι σαφές γιατί αυτή η αρχαία πρακτική της μελέτης των θέσεων και κινήσεων των ουρανίων σωμάτων -με την πεποίθηση ότι αυτά επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά- γνωρίζει τέτοια αναζωπύρωση».

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι είναι πιθανότερο να στραφούν στην αστρολογία σε περιόδους προσωπικών και κοινωνικών κρίσεων, κάτι που ίσως εξηγεί γιατί μία ψευδοεπιστήμη είναι δημοφιλής σε μία εποχή όπως η δική μας, που φέρνει τους ανθρώπους αντιμέτωπους με διάφορες κρίσεις (υγείας όπως η πανδημία, οικονομικές όπως η ανεργία, περιβαλλοντικές όπως η κλιματική αλλαγή κ.ά.).

Οι Σουηδοί ερευνητές υπογραμμίζουν ότι «αν και ο εναγκαλισμός της αστρολογίας φαίνεται αθώος, παρόλα αυτά είναι δυνατό να διευκολύνει την άκριτη σκέψη και να ευνοήσει τις προκαταλήψεις». Ακόμη, προειδοποιούν ότι «η πίστη στην αστρολογία συσχετίζεται με την πίστη σε πολλές άλλες ψευδοεπιστήμες, καθώς και με την πίστη σε θεωρίες συνωμοσίας, πράγμα που δείχνει ότι μπορεί, τελικά, να μην είναι και τόσο αβλαβής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Όσα περισσότερα τα αντισώματα, τόσο μεγαλύτερη η προστασία των εμβολίων

Τεχνητή νοημοσύνη: Νέα τεχνική αποκαλύπτει μυστικά για τα κύτταρά μας

Κορωνοϊός: Πειραματική τσίχλα μειώνει σημαντικά τον ιό στο σάλιο

ESPA BANNER