Γυναίκα

Το συγκινητικό μήνυμα που πρέπει να διαβάσουν οι μαμάδες πριν επιλέξουν το δώρο του Άι Βασίλη

Το συγκινητικό μήνυμα που πρέπει να διαβάσουν οι μαμάδες πριν επιλέξουν το δώρο του Άι Βασίλη.jpg

Τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά. Τα Χριστούγεννα είναι μέρες αγάπης. Τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα με τα δώρα. Όλα καλά μέχρι εδώ. Μήπως όμως, κάπου συγχέονται ή παρερμηνεύονται οι έννοιες και τα νοήματα; Αυτά τα Χριστούγεννα είναι η πρώτη φορά που θα τυλίξω το δώρο του Άγιου Βασίλη για το δικό μου παιδί. Πριν καν αποφασίσω για το δώρο, έπεσα πάνω σε αυτά τα λόγια που κυκλοφορούν στα social media. Μπορεί να τα πρόσεξα εγώ τώρα επειδή είμαι λίγο πιο ευαίσθητη, επειδή με αφορούν άμεσα. Αλλά είναι τόσο επίκαιρα, μία υπενθύμιση για φέτος και για κάθε χρόνο.

 

μία υπενθύμιση για φέτος και για κάθε χρόνο.
μία υπενθύμιση για φέτος και για κάθε χρόνο.

Η αλήθεια είναι ότι όσο δακρύβρεχτο κι αν ακούγεται, αυτά τα λόγια εκφράζουν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και του δώρου του Άγιου Βασίλη. Νομίζω πώς τόσο η λογική όσο και το συναίσθημα θα σταθούν πλάι πλάι σε αυτή την περίπτωση. Για όσα παιδιά πιστεύουν ακόμα στον Άγιο Βασίλη, η επιλογή του δώρου πρέπει να είναι πιο ταπεινή. Κι όταν λέω ταπεινή, εννοώ από την πλευρά της υλικής αξίας κι όχι της συναισθηματικής και του πραγματικού νοήματος.

Σε μία περίοδο τεταμένη κοινωνικά, που οι βασικές αρχές έχουν κλονιστεί και η ανθρωπότητα δοκιμάζεται, τα πραγματικά νοήματα χάνονται. Σίγουρα, τα Χριστούγεννα δεν είναι οι μόνες μέρες για να διδάξεις ανθρωπιά στα παιδιά σου. Έχεις όμως πολλές αφορμές για να διαμορφώσεις την συνείδησή τους. Έχεις πολλές ευκαιρίες να θέσεις τις σωστές βάσεις. Το δώρο του Άγιου Βασίλη, που τόσο αθώο και αυθόρμητο μοιάζει κι έτσι πρέπει να είναι, αποτελεί όντως την κατάλληλη ευκαιρία για να περάσεις το πραγματικό μήνυμα των γιορτών στα παιδιά. Αγάπη κι αλληλεγγύη είναι τα δύο θεμελιώδη συστατικά για να θεμελιωθεί μία κοινωνία ίση. Για να απαλλαχτούμε από το βάρος του υλισμού που οδηγεί λανθασμένα τη ζωή μας.

Ο Άγιος Βασίλης

Ο Άγιος Βασίλης είναι ο ίδιος για όλους. Έχει λίγη μαγεία για κάθε παιδί ξεχωριστά. Αυτό τους μαθαίνεις. Είναι εκείνος ο καλό κύριος που έχει ένα δώρο για όλα τα παιδιά του κόσμου, που δουλεύει γι’ αυτό όλο το χρόνο, που τα προλαβαίνει όλα. Πώς λοιπόν, ο Άγιος Βασίλης μπορεί να κάνει διαχωρισμούς, ως προς την ποσότητα και την υλική αξία; Δεν πρέπει να κάνει. Το δώρο του Άγιου Βασίλη πρέπει να έχει ουσιαστική αξία. Αυτό που θα βρει κάθε παιδί κάτω από το δέντρο καλό είναι να μην κοστίζει μία μικρή περιουσία. Καλό είναι το παιδί να μην θεωρεί ότι πρέπει να κάτσει καλά όλο το χρόνο για να πάρει το πανάκριβο δώρο του τα Χριστούγεννα. Καλό είναι το δώρο του να στοχεύει στον χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του. Να το ερεθίζει συναισθηματικά, να το βάζει σε σκέψεις. Να το μαθαίνει την ουσιαστική αξία κι όχι την υλική.

Για να μην παρεξηγηθώ, να ξεκαθαρίσω, ότι ως μαμά (ως γονείς γενικά) μπορείς να πάρεις ό,τι δώρο θες στο παιδί σου. Το πιο ακριβό ηλεκτρονικό παιχνίδι, το πιο εντυπωσιακό κουκλόσπιτο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται η χαρά του δικού σου παιδιού να είναι ο λόγος για να πληγωθεί ένα άλλο. Εκεί έξω όλα τα παιδιά είναι ίσα. Ο Άγιος Βασίλης δεν έχει πορτοφόλι, έχει μόνο αγάπη. Έτσι φτιάχνονται τα πιο όμορφα δώρα κι αυτό μπορεί να κάνει ευτυχισμένα όλα τα παιδιά του κόσμου.

Σκέψου το φέτος τα Χριστούγεννα και κάθε Χριστούγεννα

Είναι η πρώτη μου φορά. Τα πρώτα Χριστούγεννα που έχω το ρόλο της μαμάς. Δεν ξέρω ακόμα πότε θα πω στο παιδί μου ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Ξέρω μόνο ότι θέλω να ζήσει λίγο τη μαγεία του, αυτή της αναμονής. Δεν είμαι ο σοφός παντογνώστης και δεν ξέρω πόσα λάθη θα κάνω. Σίγουρα όμως θα προσπαθήσω να σκέφτομαι αυτά τα λόγια κάθε φορά που θα διαλέγω το δώρο του για τα Χριστούγεννα, αυτό που θα βρει κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, δίπλα στο μισοάδειο ποτήρι με το γάλα και τα δαγκωμένα μπισκότα.

Μπορεί να μου πεις ότι ακόμα όλα είναι θεωρητικά κι ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με το χαμόγελο ενός παιδιού που ανοίγει το κουτί και βλέπει το πολυπόθητο παιχνίδι. Συμφωνώ απόλυτα και θα θέλω να το δω αυτό το χαμόγελο. Αν όμως προσπαθήσουμε όλες οι μαμάδες και οι μπαμπάδες να είμαστε λίγο πιο “φειδωλοί” με το δώρο του Άγιου Βασίλη, τότε θα κάνουμε περισσότερα παιδιά χαρούμενα και το δικό μας καλύτερο άνθρωπο. Ένα βιβλίο ή ένα εισιτήριο για το θέατρο είναι δώρα με διπλή σημασία, ειδικά αν προέρχονται από τον Άγιο Βασίλη. Και είναι στο χέρι μας να προκαλέσουν το πιο μεγάλο του και πηγαίο χαμόγελο. Μία υπενθύμιση απλώς.

 

via

Γυναίκα

Νέα Σελήνη Μαΐου στον Ταύρο - Ποια ζώδια ευνοούνται;

γυναίκα Ταύρος

Η Νέα Σελήνη του μήνα μας ετοιμάζει χαρούμενες εκπλήξεις, σταθερότητα και απόλαυση και πραγματοποιείται στις 11 Μαΐου 2021 στην 21ο 17' του Ταύρου. Αυτή η Νέα Σελήνη θα βοηθήσει αρκετούς από εμάς να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν νέα σταθερά ξεκινήματα στη ζωή τους και να δεχθούν ικανοποίηση στις προσωπικές τους υποθέσεις.

Το ερχόμενο δεκαπενθήμερο τα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλειά μας, οικονομική ή την συναισθηματική, θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα και είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουμε σε αλλαγές που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητες για το καλό μας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Νέα Σελήνη θα προκαλέσει σημαντικές αλλαγές σε οικονομικά καθεστώτα και είναι πολύ πιθανό να πυροδοτήσει ένα νέο τραπεζικό, φορολογικό ή οικονομικό σύστημα.

Η Νέα Σελήνη επηρεάζει άμεσα και με θετικό τρόπο ιδιαίτερα τους Ταύρους, τους Παρθένους και τους Αιγόκερους, που έχουν γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου τους, ωστόσο θετικές επιρροές θα δεχθούν όλα τα ζώδια.

Νέα Σελήνη στον Ταύρο και προβλέψεις για τα 12 ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Η Νέα Σελήνη από το ζώδιο του Ταύρου, σε βοηθά να ανασυγκροτηθείς οικονομικά. Για τις επόμενες 28 ημέρες, είναι ένα ευνοϊκό διάστημα για την εξέλιξη των οικονομικών σου υποθέσεων. Μία νέα οικονομική συμφωνία, κάποιο έξτρα έσοδο ή θετική έκβαση σε μία οικονομική σου υπόθεση θα σε βοηθήσουν να ανασάνεις και να ξεπεράσεις το άγχος που αισθανόσουν τον τελευταίο καιρό. Γενικά είναι ένα καλό διάστημα για να νιώσεις και πάλι ασφάλεια και σταθερότητα.

ΤΑΥΡΟΣ

Στο ζώδιό σου πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη του μήνα και αυτό είναι ένα πολύ θετικό νέο για την έκβαση των προσωπικών σου υποθέσεων. Ένας νέος κύκλος ανοίγει στη ζωή σου και πλέον όλα γύρω σου, σου φαίνονται πιο ελπιδοφόρα. Χαρά, δύναμη, αισιοδοξία και ανανέωση είναι μερικά από τα δώρα που σου χαρίζει απλόχερα η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου. Η θετική εξέλιξη σε ένα προσωπικό σου ζήτημα θα σε γεμίσει ικανοποίηση. Η περίοδος είναι πολύ θετική για υποθέσεις που αφορούν χρήματα και αισθήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 10 έως 16 Μαΐου

ΔΙΔΥΜΟΙ

Περίοδος ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης, σκέψης, περισυλλογής και ανάκτησης δυνάμεων θα μπορούσε να χαρακτηριστούν οι μέρες αυτές. Η Νέα Σελήνη από το ζώδιο του Ταύρου, θα σου δημιουργήσει την επιθυμία να κάνεις ριζικές αλλαγές στη ζωή σου οι οποίες θα σε βοηθήσουν να βάλεις γερές βάσεις για το μέλλον σου. Μπορεί αυτό το διάστημα να απομακρυνθείς για λίγο από το κοινωνικό σου περιβάλλον, προκειμένου να σκεφτείς σοβαρά τις επιθυμίες σου, τα θέλω σου. Θα θέσεις νέους στόχους και θα βάλεις πρόγραμμα προκειμένου να τους πετύχεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Νέα σχέδια, καινούριες γνωριμίες, προτάσεις, προσκλήσεις και νέοι στόχοι είναι μέσα στο αστρολογικό πλάνο. Η Νέα Σελήνη από το ζώδιο του Ταύρου, σου δίνει ελπίδα και αισιοδοξία. Αυτή την περίοδο θα καταλάβεις ότι στο πλάι σου υπάρχουν πραγματικοί φίλοι που σε νοιάζονται και σε εκτιμούν. Θα δεχθείς υποστήριξη από ένα κοντινό σου άτομο και θα κάνεις όνειρα και σχέδια για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σου. Η δημιουργικότητά σου αλλά και η κοινωνική σου διάθεση θα βρίσκονται στην αποκορύφωσή τους.

ΛΕΩΝ

Χαρούμενες είναι οι εξελίξεις στον τομέα της καριέρας, για σένα φίλε Λέοντα. Η Νέα Σελήνη από το ζώδιο του Ταύρου, σου χαρίζει εύνοια στον τομέα της εργασίας και σου δίνει την ευκαιρία να σταθεροποιήσεις την εργασία σου, να κάνεις νέα πλάνα και να λειτουργήσεις δραστικά, προκειμένου να πραγματοποιήσεις τα σχέδιά σου. Θα δεχτείς επαγγελματικές προτάσεις και θα ανοίξεις ένα νέο κεφάλαιο στον τομέα της καριέρας σου, που θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα πιο ασφαλές κλίμα στα επαγγελματικά σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Φίλε Παρθένε, η Νέα Σελήνη από το φιλικό για σένα ζώδιο του Ταύρου, θα σου χαρίσει δημιουργικότητα, κέφι και αισιοδοξία. Θα δεις κάποια πράγματα από μία εντελώς διαφορετική οπτική γωνία, θα επιδιώξεις την ανάπτυξη και την εξέλιξή σου. Είναι ένα διάστημα που θα έχεις φρέσκες ιδέες και θα θελήσεις να αναπτύξεις ακόμα περισσότερο τις γνώσεις σου, προκειμένου να αποκτήσεις δύναμη, ασφάλεια και σταθερότητα. Ευνοείσαι σε ταξίδια, επικοινωνίες, σπουδές και διαπραγματεύσεις.

ΖΥΓΟΣ

Η Νέα Σελήνη από το ζώδιο του Ταύρου, σε ευνοεί στην διευθέτηση οικονομικών - νομικών - κληρονομικών υποχρεώσεων. Είναι ένα διάστημα που θα καταφέρεις να βάλεις σε μία σειρά τις υποχρεώσεις σου και θα υπάρξει θετική έκβαση σε ένα οικονομικό ζήτημα που σχετίζεται με χρήματα που προέρχονται από τρίτους (π.χ. τράπεζες, οικογένεια). Παράλληλα μία περίοδος που ο αισθησιασμός και ο ερωτισμός σου θα χτυπήσουν κόκκινο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αγαπητέ μας Σκορπιέ, η Νέα Σελήνη από το ζώδιο του Ταύρου (ακριβώς απέναντι από το δικό σου ζώδιο) σε ευνοεί σημαντικά. Είναι ένα διάστημα που θα δεχθείς εύνοια στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σου. Είναι ένα θετικό διάστημα για να αποκαταστήσεις το κλίμα σε μία σταθερή σου σχέση ή συνεργασία, είτε για να τολμήσεις να κάνεις νέα ξεκινήματα, γνωριμίες ή σχέσεις, που θα μπορούν να αντέξουν στο χρόνο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μία απαιτητική περίοδος ξεκινά για σένα, φίλε Τοξότη, η οποία όμως θα σε ανταμείψει στο έπακρο! Είναι ένα διάστημα που θα γίνουν νέα επαγγελματικά ξεκινήματα, θα αναλάβεις επιπλέον εργασίες και ο φόρτος στη δουλειά θα είναι αρκετά πιεστικός. Θα αγωνιστείς, θα κουραστείς, όμως να ξέρεις ότι θα είναι μόνο για το καλό σου, γιατί εντέλει θα καταφέρεις να πετύχεις την επαγγελματική σταθερότητα που είναι πλέον πολύ σημαντική στην δύσκολη εποχή που διανύουμε. Παράλληλα αυτές τις ημέρες θα κάνεις μία αλλαγή στην εμφάνισή σου (π.χ. στην κόμμωσή σου), που θα σε ανανεώσει σημαντικά!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ένα πολύ χαρούμενο και απολαυστικό διάστημα για τον ερωτικό τομέα ξεκινά για σένα, φίλε Αιγόκερε! Η Νέα Σελήνη από το ζώδιο του Ταύρου, σου μεταδίδει λάμψη, γοητεία και αισθησιασμό. Αυτές τις μέρες θα λάβεις αισθηματική επιβεβαίωση, θα έρθεις πιο κοντά με τον ερωτικό σου σύντροφο και θα κάνετε ένα νέο ερωτικό ξεκίνημα, ή αν είσαι χωρίς ταίρι, θα κάνεις μία νέα αισθηματική γνωριμία, με καλές προοπτικές. Θα δεχθείς συναισθηματικές αλλά και υλικές απολαβές.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αγαπητέ Υδροχόε, ένας αέρας ανανέωσης και χαράς στο σπίτι και στην οικογένειά σου, θα κάνει τις ημέρες ιδιαίτερα ευχάριστες και αγαπητές. Η Νέα Σελήνη από το ζώδιο του Ταύρου σε ευνοεί στην σύσφιγξη των οικογενειακών σου σχέσεων, παράλληλα όμως σε βοηθά να επιτύχεις την υλική και οικονομική σταθερότητα. Αυτές τις μέρες μπορεί να ανανεώσεις το χώρο του σπιτιού σου, να αλλάξεις διακόσμηση ή ακόμα και να πραγματοποιήσεις μία μετακόμιση. Θα νιώσεις περισσότερο από κάθε άλλη φορά ότι γύρω σου υπάρχουν άνθρωποι, που σε αγαπούν και σε νοιάζονται πραγματικά.

ΙΧΘΕΙΣ

Για τους Ιχθείς, επικοινωνίες, κέρδη μέσα από επαφές είναι μερικά από τα δώρα της Νέας Σελήνης από το ζώδιο του Ταύρου. Είναι ένα ευχάριστο διάστημα, κατά το οποίο θα απολαύσεις την κοινωνική δικτύωση, την διασκέδαση και την ανεμελιά. Παράλληλα, μπορείς να εκμεταλλευτείς προς όφελός σου νέες συμφωνίες, υπογραφή εγγράφων και καλύτερους όρους σε προσωπικές σου υποθέσεις.

via