Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Λεύκανση δοντιών: Πώς να φτιάξουμε μια φυσική λευκαντική σκόνη

Image
leukantiki-skoni.jpg
 clock 11:11 | 11/12/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε όλους αρέσει ένα φωτεινό, υγιές χαμόγελο. Όμως, η χρήση φαρμακευτικών κρεμών ή ακόμα και η λεύκανση από τον οδοντίατρό σας είναι ακριβή και ορισμένες φορές, τρομακτική. Αυτές οι λευκαντικές θεραπείες περιέχουν ένα μείγμα δυνατών χημικών ουσιών που μπορεί να κάνει τα δόντια πιο ευαίσθητα και μπορεί να βλάψει μόνιμα το σμάλτο και τον ιστό των ούλων, αν η λεύκανση γίνει πολλές φορές. Όμως έχουμε καλά νέα.
Υπάρχουν φυσικοί τρόποι να λευκάνετε τα δόντια σας, να τα διατηρήσετε υγιή και χωρίς τοξικά συστατικά.
Υλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας μπετονίτης άργιλος
  • 3 κουταλιές της σούπας σκόνη ανθρακικού ασβεστίου
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά της σούπας (ή λίγο περισσότερο) στέβια
  • Λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας

Γιατί χρησιμοποιούμε αυτά τα υλικά

1. Μπετονίτης άργιλος
Τα βακτήρια και οι τοξίνες μπορούν γρήγορα να συσσωρευτούν στο στόμα, προκαλώντας προβλήματα υγείας, ακόμα και χαλασμένα δόντια. Η απομετάλλωση των δοντιών προκαλείται από συχνή έκθεση των δοντιών σε οξέα. Ο μπετονίτης άργιλος είναι ένα φυσικό, απαλό καθαριστικό, πλούσιο σε μέταλλα και μπορεί να αντιστρέψει την διαδικασία της απομετάλλωσης. Μπορεί επίσης να μειώσει το επίπεδο των βακτηρίων στο στόμα μας, αλλά και να δώσει αίσθηση φρεσκάδας στην αναπνοή μας.
2. Ανθρακικό ασβέστιο
Αυτό το μέταλλο μας εξυπηρετεί γυαλίζοντας τα δόντια μας και αποκαθιστώντας την ζωντάνια του χρώματός τους. Αφαιρεί τους συσσωρευμένους λεκέδες, χωρίς όμως να βλάπτει το σμάλτο. Η απαλή απολεπιστική του φύση αφαιρεί την πλάκα και τα υπολείμματα των τροφών και των ποτών.
3. Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα είναι μία από τις πιο γνωστές εναλλακτικές επιλογές της οδοντόκρεμας και αυτή η σκόνη λειτουργεί ως ήπιος λευκαντικός φορέας που αφαιρεί την πλάκα και δημιουργικό ένα αλκαλικό περιβάλλον στο στόμα μας, το οποίο μας βοηθά να εξοντώσουμε βακτήρια. Τα δόντια λευκαίνονται χωρίς όμως να διαβρώνονται, αν η μαγειρική σόδα χρησιμοποιηθεί με μέτρο.
4. Έλαιο μέντας
Το αιθέριο έλαιο μέντας είναι μια από τους σπουδαιότερους συμμάχους μας κατά της δυσοσμίας του στόματος. Επίσης, το έλαιο μέντας στοχεύει στην καταπολέμηση συγκεκριμένων τύπων βακτηρίων, που είναι γνωστά ως αναερόβια βακτήρια και τα οποία αναπτύσσονται στο στόμα και μπορούν να προκαλέσουν δυσοσμία.

Μέθοδος παρασκευής

  • Προσθέστε τέσσερις κουταλιές της σούπας μπετονίτη άργιλο σε ένα γυάλινο βάζο. Τυπικά, δεν συστήνεται η χρήση μεταλλικών σκευών αν εργάζεστε με μπετονίτης άργιλο, επειδή συντελείται κάποια ελαφριά χημική αντίδραση.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ανθρακικό ασβέστιο. Αμέσως μετά την μαγειρική σόδα και προαιρετικά 1 κουταλιά στέβια. Ανακατέψτε καλά.
  • Για να χρησιμοποιήστε, προσθέστε λίγο από τη σκόνη σε μια βρεγμένη οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε ως συνήθως.

via

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis