Ελλάδα

Τραγικό τέλος για 42χρονο οδηγό

kedro.jpg

Αγωνιώδης αναζήτηση με τραγικό τέλος, είχε η περιπέτεια ενός 42χρονου το απόγευμα της Κυριακής στην Εθνική Οδό.
Ο άτυχος άντρας που ταξίδευε μόνος του με προορισμό την Καρδίτσα, ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και μπήκε στα Καμένα Βούρλα αναζητώντας το Κέντρο Υγείας.

Όταν έφτασε στη διασταύρωση προς Καινούριο όπου βρίσκεται το κλειστό Κέντρο Υγείας - «φάντασμα» όπως το έχει χαρακτηρίσει παλαιότερα η ΠΟΕΔΗΝ - απελπισμένος σταμάτησε διερχόμενο οδηγό ζητώντας βοήθεια. Ο τελευταίος κάλεσε άμεσα την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, όταν όμως έφτασε στο σημείο το ασθενοφόρο ο 42χρονος ήδη είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Με τις σειρήνες να ουρλιάζουν το ασθενοφόρο ξεκίνησε για το Νοσοκομείο Λαμίας την ίδια ώρα που γινόντουσαν προσπάθειες να τον επαναφέρουν, ενώ άλλο ασθενοφόρο με γιατρό έφευγε από Λαμία για να συντομεύσουν το χρόνο με το μηχάνημα σωτηρίας. Τελικά παρά τις προσπάθειες των διασωστών ο 42χρονος κατέληξε, φέρνοντας με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα την άμεση ανάγκη λειτουργίας του «σύγχρονου» ΚΥ που είχε εγκαινιάσει το 2009 ο Αβραμόπουλος.

Μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ σε μία από τις πολλές καταγγελίες της προς τη σημερινή κυβέρνηση είχε ζητήσει η οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να είχε ξεκινήσει από τα Κέντρα Υγείας, ανάμεσά τους και το «ΚΥ – Φάντασμα των Καμένων Βούρλων», για το οποίο τόνιζε «Με τη λειτουργία του θα εξυπηρετούσε χιλιάδες πολίτες, επισκέπτες που τώρα είναι αναγκασμένοι να διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Κινδυνεύει η ζωή των εκτάκτων περιστατικών λόγω καθυστερήσεων στις διακομιδές».

Εξίσου δραματική ήταν και η έκκληση πριν από μερικές ημέρες του πρώην υφυπουργού Υγείας Αθανάσιου Γιαννόπουλου, ο οποίος ήλπιζε «ότι κάποιοι υπεύθυνοι θα συγκινηθούν για να δώσουν λύσεις» θεωρώντας «τραγικό το ΚΥ Καμένων Βούρλων να είναι ερμητικά κλειστό».
Πηγή: Lamiareport.gr

Ελλάδα

Δημόκριτος Ζερβάκης: Η Τουρκία αποτελεί την κύρια ορατή απειλή εναντίον της Κύπρου

Δημόκριτος Ζερβάκης

Την Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020, ο Κρητικός Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης συμμετείχε στο διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσε το American Hellenic Institute Foundation (ΑΗΙF). Το εν λόγω συνέδριο, οργανώθηκε από το AHIF διαδικτυακά, αντί της φυσικής του παρουσίας, λόγω της πανδημίας COVID-19. Σε αυτό συμμετείχαν υπότροφοι φοιτητές (νυν και πρώην) του προγράμματος επισκέψεων στην Κύπρο και Ελλάδα.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Αρχηγός συνεχάρη το Ινστιτούτο για το πολυδιάστατο έργο του, το οποίο παρακολουθεί από το 2008. Ο κ. Αρχηγός αναφέρθηκε στις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή οι οποίες χαρακτηρίζονται από πολυδιάστατες και πολυεπίπεδες προκλήσεις.

Κατέγραψε το γεγονός ότι η Τουρκία, αποτελεί την κύρια ορατή απειλή εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, ένεκα της 45χρονης και πλέον ύπαρξης του κατοχικού στρατού και της συνεχώς εξελισσόμενης τουρκικής προκλητικότητας, προσθέτοντας ότι η Εθνική Φρουρά αποτελεί αξιόμαχη δύναμη αποτροπής. Επεσήμανε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητές της, προχωρώντας σε 6η γεώτρηση σε περιοχή ήδη αδειοδοτημένη από την Κυπριακή Δημοκρατία. Η στάση αυτή καθώς και η «στρατικοποίηση» της περιοχής γύρω από την Κύπρο, δημιουργεί συνθήκες αστάθειας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Αρχηγός επεσήμανε τη σημασία της Κυπριακής Δημοκρατίας ως περιφερειακό πυλώνα ασφάλειας και κατέγραψε ως στόχο την προώθηση των διμερών και πολυμερών συνεργασιών, με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και λοιπές χώρες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περιοχή, επισημαίνοντας το ρόλο της Εθνικής Φρουράς ως ισχυρού παράγοντα διαχείρισης κρίσεων και συνεισφορέα ασφαλείας.

Καταληκτικά, αναφέρθηκε συνοπτικά στην υφιστάμενη και συνεχώς εξελισσόμενη συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και ΗΠΑ.

Ο κ. Αρχηγός στη συνέχεια τοποθετήθηκε επί των ερωτήσεων των συμμετεχόντων στο συνέδριο.