Ελλάδα

Θέλει να καλύψει όλες τις ζημιές που προκάλεσε στο ΙΧ του Κρητικού αξιωματικού

ζημιές αυτοκίνητο αστυνομικού διευθυντή

Μετανιωμένος για τις πράξεις του εμφανίστηκε ο αστυνομικός στην Ρόδο ο οποίος εμβόλισε με το όχημά του το αυτοκίνητο του αστυνομικού του διευθυντή, το βανδάλισε με μία βαριοπούλα και στην συνέχεια μπήκε στο αστυνομικό τμήμα με το υπηρεσιακό του όπλο με μία σφαίρα στην θαλάμη.

Ο αστυνομικός χθες, όπως δημοσιεύει η rodiaki.gr, ενώπιον του δικαστηρίου ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του, δήλωσε ότι θα καλύψει το κόστος κάθε ζημίας που έχει προκαλέσει και ζήτησε από τους δικαστές σε περίπτωση που διατάξουν την ψυχιατρική του πραγματογνωμοσύνη, αυτή να διενεργηθεί με δικά του έξοδα στην Αθήνα. Όλα αυτά τα ζητήματα θα εξεταστούν όταν εκδικαστεί η υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Όλα συνέβησαν περίπου στις 10:30 το πρωί της περασμένης Κυριακής, έξω από τα γραφεία της Α᾽ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου. Τότε, υπαστυνόμος Β´ που υπηρετούσε ως γραμματέας στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου και πλέον στο Μετανάστευσης, εμβόλισε με το φορτηγό αυτοκίνητό του, το επιβατικό ιδιωτικό αυτοκίνητο του Κρητικού αστυνομικού Διευθυντή της Α᾽ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Μιχάλη Καληωράκη και στη συνέχεια βγήκε από το το φορτηγό και στην συνέχεια με οργή επιχείρησε να το καταστρέψει με βαριοπούλα.

Το γεγονός έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Ρόδου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορμή για την επίθεση υπήρξε ενδοϋπηρεσιακό ζήτημα. Ανάμεσα στον αστυνομικό διευθυντή και τον υφιστάμενό του, υπήρχε τα τελευταία χρόνια έντονη υπηρεσιακή διαμάχη, γεγονός που υποχρέωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή πρόσφατα να κινήσει διαδικασία ψυχιατρικής έρευνας σε βάρος του. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι τον εξόργισε με αποτέλεσμα να αντιδράσει με αυτό τον τρόπο.

 

Ωστόσο, το περιστατικό είχε και συνέχεια, καθώς όπως μεταδίδει η rodiaki.gr τα γεγονότα θα μπορούσαν να εξελιχθούν ακόμα χειρότερα, αφού μετά τις ζημιές που προξένησε στο υπηρεσιακό όχημα του διευθυντή του, ο αστυνομικός ανέβηκε στον πρώτο όροφο της αστυνομικής διεύθυνσης, εκεί όπου βρίσκεται το γραφείο του αστυνομικού διευθυντή Μιχάλη Καληωράκη.

 

Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν στην εισαγγελέα άλλοι δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο κτήριο, ο αστυνομικός - δράστης ήταν ανεξέλεγκτος: έβριζε και απειλούσε τον αστυνομικό διευθυντή και στη συνέχεια έσπασε το τζάμι εισόδου του γραφείου του, κρατώντας στα χέρια του την ίδια βαριοπούλα, μπήκε στο γραφείο και προκάλεσε επίσης ζημιές.

Όταν ακινητοποιήθηκε ο δράστης από τους συναδέλφους του, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του το υπηρεσιακό του περίστροφο και μάλιστα είχε μία σφαίρα μέσα στη θαλάμη.

 

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη στην Κρήτη για την ανθρωποκτονία... 12 χρόνια μετά

Ηράκλειο: Όλοι προσεύχονται για την 44χρονη Γλυκερία

Νέα δεδομένα για την αναδοχή: Μηνιαίο επίδομα έως 1.200 ευρώ

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Με υποχρεωτικό μοριακό τεστ οι στρατεύσιμοι που θα καταταγούν το Νοέμβριο

στρατός

Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19, οι υπόχρεοι για κατάταξη με τη 2021 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και 2021 Δ΄ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού (Νοέμβριος 2021), υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού Covid-19, σαράντα οχτώ (48) έως εβδομήντα δύο (72) ώρες, πριν την ημερομηνία κατάταξής τους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Στρατολογία.

Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [‘Αρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48) και άρθρο 13 ν.4812/2021 (Α΄ 110)], καταλήγει η ανακοίνωση.

EIΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Φώφη Γεννηματά: Δάκρυα και αγκαλιές από βουλευτές όλων των κομμάτων

Πέραμα: Επεισόδια σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

ESPA BANNER