Ελλάδα

Τεράστιες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες από την κακοκαιρία (Φωτογραφίες)

66518012_452507915309086_6270324705069105152_n.jpg

Μεγάλες ζημιές από το χαλάζι, την ανεμοθύελλα και τις βροχοπτώσεις καταγράφονται από το σφοδρό κύμα της κατοκαιρίας, το οποίο έπληξε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το ekriti.gr, πολλές καλλιέργειες ήταν στο στάδιο της ωρίμανσης και της συγκομοιδής, γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωσει τους αγρότες.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του μηχανισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΑ από το μεσημέρι της Τετάρτης (10/7/2019), κατ' εντολή του Υπουργού Μάκη Βορίδη, προκειμένου να καταγραφεί το σύνολο των ζημιών στις καλλιέργειες των περιοχών οι οποίες επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι καταστροφές καταγράφονται στςι περιφερειακές ενότητες:
-Έβρου σε ελιές, βαμβάκι και οπωροφόρα,
-Ροδόπης σε βαμβάκι, καπνά, ακτινίδια και οπωροκηπευτικά,
-Καβάλας σε αροτραίες εκτάσεις,
-Χαλκιδικής σε ελιές, αμπέλια και θερμοκήπια κηπευτικών,
-Θεσσαλονίκης σε αμπέλια και αροτραίες καλλιέργειες,
-Ημαθίας σε οπωροφόρα
-Πιερίας σε οπωροφόρα, κηπευτικά και καπνά
-Λάρισας σε οπωροφόρα, καπνά και βαμβάκι
-Φλώρινας σε φασόλια και οπωροφόρα
Μαγνησίας σε οπωροφόρα και ελιές
-Καρδίτσας σε αροτραίες καλλιέργειες και
-Βοιωτίας σε κρεμμύδια και βαμβάκι».
 

 

Ελλάδα

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο. Πέθανε ο Δήμος Βερούκας του Bazaar

Βερούκας Bazaar

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το Σάββατο ο πρόεδρος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Bazaar, επικεφαλής του Ομίλου Βερούκα, Δήμος Βερούκας, σε ηλικία 56 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Ο Δήμος Βερούκας γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 8 Αυγούστου 1964. Ήταν χημικός μηχανικός, απόφοιτος του ΕΜΠ, ΒSc marketing του Deree college of Athens.

Είχε πολυετή εμπειρία στο λιανεμπόριο τροφίμων, στην ανάπτυξη δικτύων, στο franchising και στην παράλληλη ανάπτυξη ακινήτων.

Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Bazaar ιδρύθηκε το 1994. Σήμερα αριθμεί 150 καταστήματα και 11 καταστήματα Cash & Carry σε όλη την Ελλάδα, την ευθύνη των οποίων ο εκλιπών είχε μαζί με τον αδελφό του, Γιώργο.