Ελλάδα

Στον εισαγγελέα ο φάκελος για την ομάδα Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

 γκρουπ στο Fcebook "Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο"

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται πλέον η υπόθεση με την ελληνική ομάδα στο Facebook, η οποία, υπό τον τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», φέρεται να παροτρύνει τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου, αψηφώντας τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος για την υπόθεση της συγκεκριμένης ομάδας διαβιβάζεται εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Είχε προηγηθεί εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για παραπομπή της σχετικής έρευνας που διενήργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις δικαστικές Αρχές, καθώς οι αναρτήσεις που γίνονταν σε αυτή την ομάδα είχαν αναγάγει το ζήτημα του κορωνοϊού σε «θεωρίες συνωμοσίας».

Μάλιστα, κατά πληροφορίες πάντα, εδώ και τρία εικοσιτετράωρα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν εντοπίσει τη δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων, από τις οποίες η μία έχει απενεργοποιηθεί από την Τετάρτη, ενώ οι υπόλοιπες παραμένουν ως και σήμερα ενεργές.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος εισαγγελέας αναμένεται να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, βάσει της οποίας προβλέπεται ο σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος των διαχειριστών των συγκεκριμένων ομάδων.

Στις ομάδες αυτές συμμετέχουν κατά βάση γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, φορώντας μάσκα.

Ελλάδα

Αυξάνονται τα θύματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Έξι νέοι θάνατοι

κορωνοϊός Ελλάδα

Ολοένα και μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας, γεγονός που ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές. Σήμερα, έχουν ήδη καταλήξει έξι συμπολίτες μας, οι οποίοι έχασαν τη μάχη με τον «αόρατο εχθρό», με τα θύματα από τον ιό στην Ελλάδα να φτάνουν τα 599. Αυτό που προκαλεί περισσότερη εντύπωση είναι ότι ανάμεσα στα θύματα, βρίσκονται ένας 58χρονος και ένας 59χρονος, με τον μέσο όρο της ηλικίας να έχει πέσει αρκετά. 

Ειδικότερα κατέληξαν: 

- ένας 69χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας από τις 14 Οκτωβρίου

- ένας 58χρονος, ο οποίος νοσηλεόταν από τις 28 Σεπτεμβρίου στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού

- ένας 59χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ

- μία 75χρονος, η οποία νοσηλευόταν επίσης στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ

- μία 95χρονη, ο οποίος νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του ΑΧΕΠΑ

- ένας 89χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού από τις 13 Οκτωβρίου.

Όλοι τους έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.