Ελλάδα

Το πρώτο διαδικτυακό πανηγύρι είναι γεγονός -  Πόσο  κοστίζει το  εισιτήριο

πανηγύρι

Παραδοσιακό πανηγύρι με συμμετοχή εξ αποστάσεως γίνεται; «Γίνεται» απαντούν οι μουσικοί και τραγουδιστές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που θα συμμετάσχουν στο πρώτο παραδοσιακό διαδικτυακό γλέντ-e, όπως χαρακτηριστικά το ονόμασαν, που θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα η οποία γέννησε η επιβεβλημένη, λόγω κορωνοϊού, αποφυγή των συναθροίσεων σε συνδυασμό με την διαχρονική ανάγκη του Έλληνα να διασκεδάζει με την μουσική, τα τραγούδια και τους χορούς της πλούσιας παράδοσής του. Ειδικά τα ελληνικά καλοκαίρια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα να τα πανηγύρια τα οποία πραγματοποιούνται απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας. Φέτος, όμως, οι συνθήκες και η επιτακτική ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας υγείας θα μάς στερήσουν την αγαπημένη αυτή συνήθεια.

Έτσι λοιπόν, όσοι επιθυμούν, να βιώσουν, έστω και από μακριά την ατμόσφαιρα ενός πανηγυριού, θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν μέσα από την on demand αυτή διαδικτυακή εκδήλωση.

Δεκαοκτώ   μουσικοί   και   τραγουδιστές του παραδοσιακού ελληνικού ρεπερτορίου θα ανταμώσουν στη σκηνή με στόχο να αποδείξουν πως η δύναμη της παραδοσιακής μουσικής είναι τόσο μεγάλη που βρίσκει πάντα, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, τρόπους να διεισδύει στις ζωές των Ελλήνων.

Οι δεξιοτέχνης Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Αλέξανδρος Μανγκλάρας (τραγούδι),  Βαγγέλης Ψαθάς (κλαρίνο, ζουρνάς), Βασίλης Αθανασιάς (βιολί), Γιάννης Γευγελής (νταούλι), Γιάννης Παυλόπουλος (τραγούδι, βιολί), Γιώργος   Σκορδαλός   (τραγούδι,   λύρα   Κρήτης), Δημήτρης   Μπάκος (γκάιντα,   τσαμπούνα), Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν), Ιορδάνης Κουζηνόπουλος (λαούτο, τραγούδι),   Κωνσταντίνα Πάτση (τραγούδι), Λάμπης Μουρούζης (τραγούδι, Ποντιακή Λύρα), Μάνος Κουτσαγγελίδης (τραγούδι, κανονάκι), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά),  Σταύρος Παζαρέντζης (σαξόφωνο, ζουρνάς), Στέλλα Βαλάση (σαντούρι),  Χρήστος Δάβρης (τραγούδι, λαούτο Κρήτης), Χρήστος Καλιοντζίδης (τραγούδι, Λύρα Πόντου) θα ταξιδέψουν με τις ερμηνείες τους το κοινό τους σε πολλές και διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας, από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη κι από τα Γιάννενα μέχρι τις Κυκλάδες.

Να υπογραμμίσουμε εδώ πως η εκδήλωση, η οποία θα προβληθεί δύο φορές μέσα στην ίδια ημέρα, στις 12 το μεσημέρι και στις 8 το βράδυ, διατίθεται στο διαδίκτυο μέσω αντιτίμου. Συγκεκριμένα υπάρχουν τρεις διαφορετικές επιλογές: Ιδιωτική προβολή σε έως 20 άτομα στην τιμή των 6 ευρώ, δημόσια προβολή σε έως 100 άτομα, που κοστίζει 40 ευρώ και δημόσια προβολή για ομάδες άνω των 100 ατόμων στην τιμή των 90 ευρώ. Όπως είναι εμφανές οι τιμές κινούνται σε χαμηλά επίπεδα καθώς είναι συμβολικές.

Εισιτήρια διατίθενται στα καταστήματα Public όλης της Ελλάδας και στις ιστοσελίδες www.mcf.gr , www.ticketservices.gr και tickets.public.gr.

Ελλάδα

Εκτός λειτουργίας ψηφιακές λειτουργίες του Δημοσίου από 8/5 έως 9/5

τουρισμός ψηφιακός κόσμος

Λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το χρονικό διάστημα από Σάββατο 8 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί έως και Κυριακή 9 Μαΐου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΠΣΔΔ μέσω των υποδομών της, και πιο συγκεκριμένα:

Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),

Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης

Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως Taxisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ, Πόθεν Έσχες κ.α..

Για το διάστημα αυτό θα λειτουργεί κανονικά μόνο η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς emvolio.gov.gr η οποία θα υποστηριχθεί από standby υποδομή για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η διακοπή της παροχής των ηλεκτρονικών υπηρεσιών γίνεται στο πλαίσιο σημαντικών εργασιών αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών σε σύγχρονες εκδόσεις και υποδομές storage για την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως καθημερινά πραγματοποιούνται άνω των 280.000 login από πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου και 145.000 κλήσεις για web services.

Θα καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν αγκαλιάσει τις ψηφιακές υπηρεσίες. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η μετάβαση σε νέες υποδομές που θα προσφέρουν ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και αποδοτικότερο περιβάλλον λειτουργίας των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Έπιασαν στη φάκα τους εκβιαστές - Απειλούσαν και ζητούσαν χρήματα

Εμβόλια κορωνοϊού: Η γερμανική CureVac κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι μπλοκάρουν την παραγωγή της

Ξενοδοχείο για μοναχικές... μέλισσες (φώτο)