Ελλάδα

Ο αρχηγός ΓΕΑ στην αεροπορική βάση Αράξου και ο αρχηγός ΤΑ στην αεροπορική βάση Σούδας

λιμάνι σούδας

Τη Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος Εδάφους (ΜΕΑΕ) στην 116 Πτέρυγα Μάχης (116 ΠΜ), στην αεροπορική βάση Αράξου επισκέφθηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.
 
Ο αρχηγός ΓΕΑ ενημερώθηκε για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των νεοτοποθετημένων ιπταμένων σε αεροσκάφη F-16 Block 52+ Advanced, συνομίλησε μαζί τους δίνοντας κατευθυντήριες οδηγίες που άπτονται της εκπαίδευσής τους, ενώ συμμετείχε σε πτήση ζεύγους αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advanced, όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
 
Τον αρχηγό ΓΕΑ υποδέχθηκε ο διοικητής της μονάδας, σμήναρχος Ιωάννης Κωτσάκης.
 
Εν τω μεταξύ, την 115 Πτέρυγα Μάχης (115 ΠΜ) στην αεροπορική βάση Σούδας επισκέφθηκε ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ), αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο αρχηγός ΤΑ ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα της μονάδας, συνομίλησε με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό και περιηγήθηκε σε εγκαταστάσεις και επιστασίες.
 
Τον αρχηγό ΤΑ υποδέχθηκε ο διοικητής της μονάδας, σμήναρχος Ευάγγελος Τζήκας.

Ελλάδα

Αύριο η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Μαθηματικά.jpg

Πραγματοποιείται αύριο στην Αθήνα η 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, με τη συμμετοχή επτά μαθητών από το Ηράκλειο, που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς “Θαλής” και “Ευκλείδης”. 

Η τελετή απονομής των βραβείων των μαθητών που θα διακριθούν, θα γίνει στην αίθουσα τελετών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου στην Αθήνα την Κυριακή 23 του μήνα. 

Όλοι οι μαθητές που διακρίθηκαν στους φετινούς διαγωνισμούς μας θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στο Ηράκλειο προς το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.