Θλίψη στους κόλπους της Εκκλησίας προκάλεσε η είδηση ότι ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης εκοιμήθη, ύστερα από σύντομη νοσηλεία του στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», καθώς νόσησε από τον κορωνοϊό.
Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου θα ψαλεί αύριο, στις 12.00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά από τον μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο, ο οποίος ορίσθηκε και τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό.
Η κατάστασή του επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και σήμερα το πρωί (06:36) κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Έπασχε από υποκείμενα νοσήματα
Ο μακαριστός θα τελούσε ειδική δέηση κατά του κορωνοϊού μετά τη σημερινή Θεία Λειτουργία. Μία ημέρα πριν διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό και νοσηλευτεί, σε ραδιοφωνικό του μήνυμα μιλούσε για την αναγκαιότητα της ατομικής ευθύνης και τους θανάσιμους κινδύνους της άρνησης της πανδημίας.
Αν και ήταν από τους ιεράρχες που τηρούσαν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό , αίσθηση προκάλεσε η απουσία μάσκας κατά τη Δοξολογία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Οκτωβρίου.