Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στον Κιθαιρώνα στην Πάρνηθα

φωτια πυρκαγια ελικοπτερο ερικσον.jpg

Μεγάλη ξέσπασε στο όρος Κιθαιρώνα στην Πάρνηθα και έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε δύσβατο σημείο και στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεσή της.
Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί γεγονός που δυσκολεύει το έργο της πυροσβεστικής. Αρχικά στην περιοχή είχε πάει ένα ελικόπτερο, ενώ έχουν σπεύσει και δύο αεροσκάφη. Παράλληλα ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής η πυρκαγιά βρίσκεται σε δασική έκταση μέσα σε χαράδρα και στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 11 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Ελλάδα

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο. Πέθανε ο Δήμος Βερούκας του Bazaar

Βερούκας Bazaar

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το Σάββατο ο πρόεδρος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Bazaar, επικεφαλής του Ομίλου Βερούκα, Δήμος Βερούκας, σε ηλικία 56 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Ο Δήμος Βερούκας γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 8 Αυγούστου 1964. Ήταν χημικός μηχανικός, απόφοιτος του ΕΜΠ, ΒSc marketing του Deree college of Athens.

Είχε πολυετή εμπειρία στο λιανεμπόριο τροφίμων, στην ανάπτυξη δικτύων, στο franchising και στην παράλληλη ανάπτυξη ακινήτων.

Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Bazaar ιδρύθηκε το 1994. Σήμερα αριθμεί 150 καταστήματα και 11 καταστήματα Cash & Carry σε όλη την Ελλάδα, την ευθύνη των οποίων ο εκλιπών είχε μαζί με τον αδελφό του, Γιώργο.