Ελλάδα

Λάρισα: Ισχυρή έκρηξη στα δικαστήρια - Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές

onlarissa_ekriksi.jpg

Δυνατός κρότος ακούστηκε το απόγευμα στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, που προήλθε από ισχυρή έκρηξη στο υπόγειο του συγκροτήματος, από το οποίο βγήκαν καπνοί. 

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, που δημοσιεύει σχετικές φωτογραφίες, η αστυνομία απέκλεισε τον χώρο, όπου έσπευσαν και πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Η πρώτη εκτίμηση αφορά σε έκρηξη σε μετασχηματιστή που βρισκόταν στον χώρο του υπογείου. 

Λόγω της έκρηξης, υπήρξε πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση μέρους της περιοχής κοντά στα δικαστήρια αλλά και σε άλλες περιοχές, ενώ υπήρξαν κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για εγκλωβισμούς. 

Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει διευκρινίσει πότε θα αποκατασταθεί το ρεύμα, γεγονός που εντείνει την ανησυχία ιδιοκτητών καταστημάτων με ευπαθή προϊόντα, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών. 

Ελλάδα

Ιανός- ΔΕΔΔΗΕ: Πώς προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης του ρεύματος

δεδδηε

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότηση στις περιοχές που επλήγησαν από την επέλαση της κακοκαιρίας "Ιανός". Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, η εικόνα ως προς την πορεία των εργασιών έχει ως εξής:

- Στην Κεφαλονιά συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση στην Αγία Ευθυμία, Άσσος, Κομιτάτα και Φισκάρδο, καθώς στα περισσότερα σημεία τα συνεργεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης που σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό δέντρων που έχει πέσει πάνω στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας δυσχεραίνει σημαντικά το έργο τους.

- Στη Ζάκυνθο έχουν ηλεκτροδοτηθεί και οι περιοχές Μαριές, Εξωχώρα, Καμπί, και Αγ. Νικόλαος με αποτέλεσμα οι εργασίες σε ολόκληρο το Δίκτυο Μέσης Τάσης να έχουν ολοκληρωθεί και τα συνεργεία να συνεχίζουν την προσπάθεια επιδιόρθωσης βλαβών σε διάφορα σημεία του νησιού.

- Στην Ιθάκη με την επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών του βόρειου τμήματος του νησιού τις επόμενες ώρες, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί.

-Στην Καρδίτσα, όπου οι εργασίες συντονίζονται από τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου Η. Μενεγάτο,το πρόβλημα της άντλησης των υδάτων παραμένει σοβαρό και τα ενισχυμένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τον αγώνα για την ηλεκτροδότηση όλων των υποσταθμών της πόλης, έχοντας φτάσει τους 80 από ένα σύνολο 114, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η σύνδεση 4 Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών.